Zobacz wyniki ankiety: Co myślisz o tej zmianie?

Głosujących
4. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Pomoże

1 25.00%
  • Nic nie zmieni

3 75.00%
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Informacje na temat wyczerpanych zasobów w wiadomościach

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Informacje na temat wyczerpanych zasobów w wiadomościach

Im większe mamy państwo tym trudniej ogarnąć je wzrokiem, jeżeli skończą się jakieś zasoby w czasie gdy jesteśmy wylogowani, może to umknąć (na pewien czas) naszej uwadze. Podobnie jest z działaniami geologa - kiedy znajdzie złoże łatwo tą informację przeoczyć, a później trzeba szukać tego nowego złoża. Lepiej może by było, gdyby te informacja pojawiały się jako wiadomości?

Osadnik Awatar Unkown
    Serwer
    Nowy Świat
    No okej, dostaniesz wiadomość "geolog znalazł złoże" jak byłeś wylogowany i co? - I tak musisz szukać złoża Bez przesady ta gra jest tak stworzona, że choćbyś chciał to złoża i tak będą w tym samym miejscu Ja mam całą wyspę odsłoniętą, wykorzystane wszystkie F2P patenty i jakoś nie mam problemów z zlokalizowaniem wyeksplatowanej kopalni, pól czy studni. Rozumiem, że mógłby być problem jakbyś mapę musiał przewijać z lewa na prawo przez kilka minut z powodu ogromu wyspy, ale tu to kwestia sekund

P.S. Bracie Sokole oko, wyspa ma zawsze taką samą wielkość niezależnie od tego jak zawalisz ją budynkami. Złoża nie będą nigdzie indziej niż tam gdzie je masz od początku gry, nie widzę problemu, żeby logując się rzucić okiem co się skończyło. Druga sprawa skoro wysyłasz geologa bo padła Ci kopalnia to pewne jest, że przy pełnej zabudowie właśnie w tym miejscu znajdzie Ci kolejne złoże, więc o co kaman?

Uprawnienia umieszczania postów