Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: brak mozliwości gry z małego laptopa

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

brak mozliwości gry z małego laptopa

Problem polega na tym że praktycznie nie ma możliwości grania z małego, 10 calowego, laptopa.
    Okna wyskakują w ścisłe określonych miejscach i nie ma możliwości ich przesunięcia. Skutek jest taki że nie można korzystać z handlu ponieważ pozycje do wybierania obiektów handlu znajdują się poza ekranem i nic nie da się zrobić. Nie ma też paska przewijania .

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Niestety settlersi nie są stworzone dla netbooków :/. do tego jeszcze irytujące rozwinięcie okienka chatu przez który później trzeba kombinować z fullscreenem.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja gram na 10" MSI Wind za pomocą firefoxa. W trybie pełnoekranowym wszystkie opcje są "osiągalne" łącznie z handlem. Ale tylko i wyłącznie w trybie pełnoekranowym.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Niestety, nawet w trybie pełnoekranowym nie mogę wystawiać ofert handlowych ponieważ pasek wybierania znajduje się poniżej ekranu A próba powiększenia okna handlu kończy "uciekaniem" go poza ekran i żeby go zamknąć trzeba się przelogować
    Próbowałam i z Firefoxa i z Eksplorera - wynik taki sam

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To dziwne, bo u mnie wszystko się miesci, tylko musiałam przenieść się na chrome, bo w firefoxie włączenie trybu pełnoekranowego powoduje zawieszenie się mapy wyspy (magazyn, chat i inne elementy działają).

Początkujący Osadnik Awatar Skarsol
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Myślę że mogło by pomóc zwiększenie rozdzielczości ekranu, jeżeli istnieje oczywiście taka możliwość

Osadnik Awatar Kajko2012
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Coteaz Zobacz posta
    Ja gram na 10" MSI Wind za pomocą firefoxa. W trybie pełnoekranowym wszystkie opcje są "osiągalne" łącznie z handlem. Ale tylko i wyłącznie w trybie pełnoekranowym.
    potwierdzam, u mnie na netbooku też dziala ten sposób... innego nie znam

może faktycznie problem tkwi w rozdzielczości

Uprawnienia umieszczania postów