Zobacz wyniki ankiety: Pomysł z kontem gildii jest..

Głosujących
47. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Bardzo dobry

39 82.98%
  • Zbędny

6 12.77%
  • Nie interesuje mnie

2 4.26%
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Narzędzia Gildii

Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Narzędzia Gildii

Po raz trzeci zaczynam ten temat... Moze tym razem ktoś uzna, że jest to temat ciekawszy niz zabawne sytuacje na czacie albo inna duperela...

---------------------------------
    Gildia powinna posiadać własne subkonto, konto magazynowe lub inny sposób na oddzielenie konta lidera gildii od konta gildyjnego.
    Byc może budynek gildii powinien zostac wyposazony w przestrzen magazynową - tak jak do tej pory posiada przestrzeń członkowską (do kupienia)
    Ktos wymyslił gildie ale juz nie pomyslał jak je uczynic funkcjonalnymi!
    gildia posiada majątek (może posiadac) ale oddzielenie go od majątku lidera jest pracochłonne i zmudne i szybko sie nudzi...
    Nie będe tu opisywac ani pokazywac skad się bierze majatek gildii i do czego on jest potrzebny, bo nasi członkowie to doskonale wiedzą a inni , co nie wiedzą, znaczy się sa w słabych gildiach w któych sie nic nie dzieje
    Ostatnio edytowane przez Aunerina ; 18.08.2012 o 22:27

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Bardzo dobry pomysł!!! Popieram w 100%.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Bardzo dobry pomysł sprawdzony w wielu grach MMO (Aion, L2). Skoro wszyscy to implementują czemu nie u nas.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Bardzo ciekawie że niektóre gildie ewoluują w strukture bardziej zorganizowaną. Z drugiej strony, gildie które traktują wzajemną pomoc surowcową w mniej 'formalny' sposób, nie są w żaden sposób "słabsze". Każda opcja ma plusy i minusy - jak w życiu.

Takie narzędzie pewnie przyda się wielu gildiom, a jeśli nie, to w każdym razie nikomu nie zaszkodzi. Mi się podoba. Jestem za!

ps. Przyszło mi do głowy, ze przy istnieniu takiego 'skarbca' fajny byłby zaimplementowany system automatycznych pożyczek. W stylu: potrzebuję 400 kusz, biorę ze skarbca i mam określony czas na zwrot. Dopóki nie oddam, nie mogę pożyczać nic innego i nie mogę opuścić gildii. Szefowie gildii ustalają jednorazowy limit pożyczki i terminy zwrotu. Albo coś w ten deseń

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    edited..
    Ostatnio edytowane przez sparkz ; 19.08.2012 o 16:02
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nawet dla gildii w których ludzie sobie pomagaja to dobry pomysł, jeśli jedna osoba ma nadprodukcję czegoś i zawsze rozdaje to tylko tym co akurat sa on-line, a tak każdy mógłby brać kiedy potrzebuje.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Magazyn gildyjny, do kupienia w sklepie, jedynie 80 000 kryształów. To byłaby dobra cena dla takiej overpowered opcji. W wypadku niższej ceny lub, nie daj Boże, opcji darmowej - jestem na nie.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    80 ooo? Jaki to miałoby sens, że tak zapytam...

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Taki, że bardzo niewiele osób byłoby na to stać.
    Jak ktoś chce mieć dodatkową powierzchnię magazynową, to trzeba płacić, sorry.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Może trochę przesadna cena, ale na 20000 duża gildia, która rzeczywiście tak bardzo tego potrzebuje, już spokojnie mogłaby się zrzucić. Btw czy na "tak" głosował ktokolwiek z poza Twojej gildii czy tylko swoich tutaj zgoniłaś? ;d
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Uprawnienia umieszczania postów