Zobacz wyniki ankiety: Jak odbierasz zadania gildyjne?

Głosujących
125. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem z nich zadowolony.

0 0%
  • Są mi obojętne.

10 8.00%
  • Rozczarowały mnie.

115 92.00%
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Zadania gildyjne - ankieta

Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Zadania gildyjne - ankieta

Założyłbym ten temat raczej w dziale "Dyskusje o nowościach" lub "Pytania i dyskusje dotyczące gry", ale tylko tutaj można dodać ankietę, więc co najwyżej mogę prosić jakiegoś moda o przeniesienie.
    Jednak do rzeczy: po postach Xaara, jak również jego temacie Misje dla gildii: podsumowanie zaczynam się zastanawiać czy osoby wprowadzające te zmiany aż tak ignorują graczy czy może mi się tylko wydaje i faktycznie część z nas jest zadowolona z zadań gildyjnych? Osobiście odbieram je trochę jako kpinę, a wypowiedź Xaara typu:
    Już teraz w wielu gildiach zauważyliśmy pozytywne reakcje po wprowadzeniu dodatkowych misji (zwiększenie ilości osób należących do gildii).
    wprawia mnie w konsternację, ponieważ z tego co się orientuję te "pozytywne reakcje" nastąpiły PRZED wprowadzeniem zadań, bo ludzie pokładali w nich pewne nadzieje, PO nich co najwyżej... przepraszali. Ale może to znowu tylko moje mylne wrażenie? Stąd ta ankieta i moje pytanie o wrażenia po zetknięciu się z zadaniami gildyjnymi.
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    Dzisiaj zabrali 800 mieczy z żelaza za 5 monet i 5 granitu oraz UWAGA!!!!!! 27 PD!!!!! Od gościa co ma 25 level bodajże. Żenua.
    Rozczarowanie to mało powiedziane.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Zamiast "pobierać" można było zrobić "zgromadzić" za te nagrody
    Ostatnio edytowane przez atcho ; 21.08.2012 o 20:03

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Totalne nieporozumienie!!! Zamiast grę rozwijać to zaczyna sie ją cofać!!!!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Może im się pomysły wyczerpały ? Zadania dla gildii to dobry pomysł ale z tego co tu przeczytałem to wylali dziecko z kąpielą . Swoją droga za udział w testach dawanie ludziom 100 desek liściastych uważam za kpinę i osobiście nie biorę w czymś takim udziału - szkoda mojej fatygi i czasu .
    'Już teraz w wielu gildiach zauważyliśmy pozytywne reakcje po wprowadzeniu dodatkowych misji (zwiększenie ilości osób należących do gildii). "
    zwiększenie osób w gildiach było związane z możliwością realizacji zadań klanu , niemniej same zadania okazały się mało interesujące - wprawdzie jest to doskonały środek by pozbawić ludzi zasobów zalegających w magazynach ale dobrze by było gdyby nagroda główna była sensowniejsza niż 25pd .
    Ostatnio edytowane przez LordHarkonnenII ; 22.08.2012 o 22:37

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zadań gildyjnych nie robię, bo to strata surowców tylko, już wolę je shandlować i kupić sobie granit. A co do Kodów promocyjnych na testach. To jestem w szoku, że są coraz gorsze. Był jeden kodzik w porządku +250 do jakiegoś złoża. A reszta to jest kpina, jak kolega wyżej wspomniał. Od razu odradzam komentarzy w stylu: "Dostanie coś za darmo i tak marudzi". Bo to i tak nie będzie miało sensu. Set2 kiedyś napisał na forum o zgłaszaniu pomysłów dotyczących gry i o tym ze to jest tylko ściemnianie że będą je rozpatrywać. Tyle ze jak widać ta gra była już zaplanowana wcześniej jak będzie wyglądała. I te wszystkie nasze pomysły to jest raczej wciskanie kitu że mamy na tą grę jakiś wpływ. Na testowym się loguje od tak dawna że już jiepamiętam. A tu nagle dostaje 100 desek, jakieś ryby, napitku na dwóch żołnierzy. Wtf??? 50 napitku? co ja jestem kretynem jakimś?

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    .
    Ostatnio edytowane przez sparkz ; 22.08.2012 o 22:53
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Osadnik Awatar slawkow
    Serwer
    Słoneczny Gród
    dlaczego dopiero zadania gildy są od 20 członków > to dyskryminacja małych gildy , każdy zaczynał od 15 graczy , i od tej ilości powinny być zadania wybuduj gildę , to już sukces , zwerbować graczy aktywnych problem , a do tego nie masz nic w zamian bo musisz kupę kasy wydać na rozbudowę o następne 4 miejsca , w imie czego ta głupota

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez atcho Zobacz posta
    Zamiast "pobierać" można było zrobić "zgromadzić" za te nagrody
    Posłuchali się Ciebie

Napisali " zgromadzić" ale nadal je kradną !

Uprawnienia umieszczania postów