Zobacz wyniki ankiety: Którą opcję popierasz ? (możesz zaznaczyć wszystkie)

Głosujących
29. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • bank

9 31.03%
  • festyny w karczmie

20 68.97%
  • nowe przygody

15 51.72%
  • możliwość wyłączenia raportów z bitwy

17 58.62%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: bank, karczma, nowe przygody i raporty z bitwy czyli moje sugestie

Początkujący Odkrywca Awatar ksiaze
    Serwer
    Nowa Ziemia

bank, karczma, nowe przygody i raporty z bitwy czyli moje sugestie

Moje pomysły:

1. Skoro są specjalne budynki, które produkują z powietrza coś tak jak np. manufaktura to można by produkować monety w bankach. Przykładowo 1 lvl 1 moneta, 2 lvl 5 monet, 3 lvl 10 monet, 4 lvl 50 monet, 5 lvl 100 monet na 24h. Oczywiście będzie to budynek za diamenty z ograniczoną ilością kupna W serii The Settlers mamy do czynienia z bankami - w 5 części mieliśmy bank, który pomnażał nasze talary.

2. Myślę także że modyfikacja karczmy by się przydała. Po wykupieniu wszystkich geologów, odkrywców, generałów (chociaż tych ostatnich to się szybko nie wykupi) budynek jest do zburzenia. I tu można to zmienić. Skoro to karczma to można tam organizować festyny, które zwiększa zaciąg osadników (2x) i tak: krótki festyn 6h, średni festyn 12h, długi festyn 24h - dostępne od określonych poziomów. Kosztowało by to odpowiednią ilość wędlin, napitku, a może nawet i monet.

3. Nowa przygoda co dwa tygodnie. Tu chyba nie raz domyślam się na forum padła taka sugestia, więc nie będę długo opisywać. Zainspirowałem się League of Legends gdzie co pewien czas mamy nowego bohatera. Niech będzie sporo tych przygód im więcej tym lepiej będzie ciekawie.

4. Ostatnia rzecz raporty z walk. Obstawiam, że 98% starych wyjadaczy do tego nie zagląda, a jak się robi przygodę to skrzynkę potrafi zespamować. Niech będzie możliwość wyłączenia tego badziewia.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez ksiaze Zobacz posta
    4. Ostatnia rzecz raporty z walk. Obstawiam, że 98% starych wyjadaczy do tego nie zagląda, a jak się robi przygodę to skrzynkę potrafi zespamować. Niech będzie możliwość wyłączenia tego badziewia.
    sortowanie po typach wiadomosci -> klik, klik, klik i w ciagu kilku sekund masz kilkanascie raportow anulowanych.

Aczkolwiek wylaczenie tego tez zlym pomyslem nie jest.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    sortowanie po typach wiadomosci -> klik, klik, klik i w ciagu kilku sekund masz kilkanascie raportow anulowanych.

Aczkolwiek wylaczenie tego tez zlym pomyslem nie jest.
    Na razie po głosowaniu ten pomysł najbardziej się wam podoba.

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Mnie najbardziej denerwuje usuwanie wiadomości o danych premiach na moje budynki - czasem jest to ze 100 i więcej, zwłaszcza po po rybkach

Można by to jakoś usprawnić lub zlikwidować ?

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A może by tak do ankiety dodac opcje że jestem przeciwny jakiejś opcji? Brakuje mi tego w tej ankiecie.

Początkujący Odkrywca Awatar Herr_Uther
    Serwer
    Nowy Świat
    Bank - pomysł IMHO nietrafiony, mamy już taki budynek: kopalnie diamentów, za diamenty można kupić WSZYSTKO, także monety. Co prawda jest to mocno nieopłacalne (za 350 kryształów dostajemy ledwie 100 monet) ale zawsze to coś, poza tym łatwo dostępne i tanie monety zaburzyłyby układ cen na rynku.

"Nowa" karczma - pomysł bardzo dobry, wydaje mi się nieziemsko głupie, że osoba na 50 poziomie ma przyrost populacji dokładnie taki sam jak leszczyk na 10 poziomie. co prawda na wysokich poziomach nie ma problemu z ludzikami (większym problemem jest raczej prędkość ich produkcji w barakach) ale jednak fajnie by było mieć za free kilku dodatkowych ludzi rano.

Nowa przygoda co dwa tygodnie - pomysł nierealny, może w innych grach tak się da ale nie w TSO! Pamietajmy, że geniuszom programistom TSO pół roku zajęło robienie nowego systemu handlu, od 1,5 roku istnieje nieusunięty problem podwójnych buffów, tyle samo zajmuje wprowadzenie trybu PvP a większe i mniejsze bugi i babole usuwa się w tempie błyskawicy jadącej na żółwiu - najwcześniej po miesiącu od odkrycia. Nie wyobrażam sobie, żeby BB zapędziło jakoś tych leni do pracy i zmusiło do robienia jednej mapki i opisu przygody co dwa tygodnie...

Raporty kasuje instynktownie, więc ich istnienie mi nie przeszkadza
    Ostatnio edytowane przez Herr_Uther ; 20.08.2012 o 18:19
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Hakardrag Zobacz posta
    Mnie najbardziej denerwuje usuwanie wiadomości o danych premiach na moje budynki - czasem jest to ze 100 i więcej, zwłaszcza po po rybkach

Można by to jakoś usprawnić lub zlikwidować ?
    Faktycznie oprócz raportów z bitwy i to można (jeśli ktoś chce) wyłączyć. Też mnie to wkurza, kiedy wymieniam się premiami z graczem, wracam na swoją wyspę i jestem zalany informacjami o premiach od znajomego jak przecież pisałem na co chce i to widzę.

Cytat Zamieszczone przez Herr_Uther Zobacz posta
    Bank - pomysł IMHO nietrafiony, mamy już taki budynek: kopalnie diamentów, za diamenty można kupić WSZYSTKO, także monety. Co prawda jest to mocno nieopłacalne (za 350 kryształów dostajemy ledwie 100 monet) ale zawsze to coś, poza tym łatwo dostępne i tanie monety zaburzyłyby układ cen na rynku.
    Hmn... nie pomyliło ci się coś ? U nas na Nowej Ziemi diamencik jest wart jakieś 3-5 golda.

Cytat Zamieszczone przez Van-de-Lord Zobacz posta
    A może by tak do ankiety dodac opcje że jestem przeciwny jakiejś opcji? Brakuje mi tego w tej ankiecie.
    Sorry. Mój błąd.

Uprawnienia umieszczania postów