Zobacz wyniki ankiety: Czy uwazasz, ze powinni to zmienic?

Głosujących
54. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK!

46 85.19%
  • NIE!

8 14.81%
Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Sklep [ceny!!!]

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nawet lepiej bo ostatnio było 27000 za 200zł.

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Dla mnie w ogóle dziwna sprawa, że na zakup np. Weterana trzeba wydać aż 80zł. Totalne nieporozumienie. Najnowsze gry, jak np. Diablo 3 (w które będę grał pewnie z 10 lat) kosztowało 200zł i nie trzeba NIC dopłacać. Tutaj wychodzi na to, że trzeba mieć na przestrzeni roku parę stówek, żeby - dołączając do gry np. dziś - wyjść na prostą (czytaj.: kupić weterana, bo bez niego praktycznie nie opłaca się robić trudniejszych przygód, kupić parę aktów rezydencji itp.).
    Ceny wg mnie są horrdendalne. Gra teoretycznie darmowa jest darmowa na początku, potem się okazuje, że nie da się normalnie grać nie dokładając do tego, albo można włączać grę raz na tydzień jak się surowce uzbierają.

Co gorsza pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, np. Weterana można tylko kupić za pieniądze (bynajmniej nie wirtualne) albo czekać rok i liczyć na event. A jak nie to zabawa się kończy w pewnym momencie (ja mam 37 level i robię w kółko proste przygody, bo nie mam Weterana) i zostaje rozważanie dalszej gry: czy żeby się bawić trzeba zapłacić czy dać sobie spokój?

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Gra teoretycznie darmowa jest darmowa na początku, potem się okazuje, że nie da się normalnie grać nie dokładając do tego
    Witaj w prawdziwym świecie

albo można włączać grę raz na tydzień jak się surowce uzbierają.
    Bez przesady, ja wydałam na tę grę jedynie 20 złotych i codziennie mam mnóstwo surowców do zabawy. Wszystko zależy od oczekiwań gracza i organizacji wioski.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Chasil Zobacz posta
    Tutaj wychodzi na to, że trzeba mieć na przestrzeni roku parę stówek, żeby - dołączając do gry np. dziś - wyjść na prostą (czytaj.: kupić weterana, bo bez niego praktycznie nie opłaca się robić trudniejszych przygód, kupić parę aktów rezydencji itp.).
    Pareset tysiecy graczy przez prawie rok radzilo sobie bez weterana (ba, nawet przez ten czas nie byl zapowiedziany) i nikt nie plakal ze trudno, ze sie nie da albo ze sie nie oplaca.

Rezydencje mozesz dostac od ludzi za gold - jak sie dobrze zakrecisz, to mozesz sobie ich uzbierac i 70 ..
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Pareset tysiecy graczy przez prawie rok radzilo sobie bez weterana (ba, nawet przez ten czas nie byl zapowiedziany) i nikt nie plakal ze trudno, ze sie nie da albo ze sie nie oplaca.

Rezydencje mozesz dostac od ludzi za gold - jak sie dobrze zakrecisz, to mozesz sobie ich uzbierac i 70 ..
    Tylko weź pod uwagę jedno: te parę tysięcy ludzi grało od podstaw, gra się rozkręcała, kto miał 40 level i robił Wikingów? A weź teraz zrób tą przygodę bez weterana - kaplica. Ja do 35 poziomu weterana nie potrzebowałem...

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Chasil Zobacz posta
    Tylko weź pod uwagę jedno: te parę tysięcy ludzi grało od podstaw, gra się rozkręcała, kto miał 40 level i robił Wikingów? A weź teraz zrób tą przygodę bez weterana - kaplica. Ja do 35 poziomu weterana nie potrzebowałem...
    Wez pod uwage, ze w momencie wprowadzenia weterana ludzi z 50 levelem byly setki, a tych powyzej 40 - pewnie dziesiatki tysiecy.

Wikingow przed wprowadzeniem ograniczen lvl na przygode robil kazdy powyzej 32-34 levelu.
    Ostatnio edytowane przez sparkz ; 21.08.2012 o 12:31
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    OK, to pozostawmy możliwość skorzystania z Weterana i męczmy się dalej. OLE! Weterana oglądajmy na obrazkach.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Przecież nie musisz się "męczyć". Masz możliwość skorzystania z Weterana. Wystarczy go kupić.
    A jeśli nie chcesz go kupić, to o co chodzi?

Początkujący Odkrywca Awatar Herr_Uther
    Serwer
    Nowy Świat
    Tak piszecie jakby posiadanie tego weterana było jedyną możliwą opcją przejścia danej przygody. Owszem, jest łatwiej, straty są mniejsze ale gdzie Wam się śpieszy, czy tych kilkuset rekrutów w tą czy w tamtą stronę robi Wam jakąkolwiek różnice?
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Mnie robi różnicę zbierania surowców przez 2-3 dni na nowych, czyli tylko 'doglądanie' czy zboże rośnie i kopalnie nie wygasły, poza tym zero gry.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów