Zobacz wyniki ankiety: Co o tym uważasz?

Głosujących
22. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • JESTEM ZA

9 40.91%
  • JESTEM ZA, dodatkowo powinni wrzucić tag klanu/nazwę klanu gracza do opisu

9 40.91%
  • JEST MI TO OBOJĘTNE

3 13.64%
  • JESTEM PRZECIW

1 4.55%
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Znajomi, opis charakteru kontaktu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Znajomi, opis charakteru kontaktu

Nie udało mi się znaleźć podobnej propozycji, możliwe że przeoczyłem.

Każdy gracz ma swoje kontakty, o różnym charakterze i przeznaczeniu, np. sprzedawca chleba, znajomy ze szkoły, kolega z wojska. Chodzi mi o to, żeby móc dodawać i później edytować opis kontaktu. W tej chwili gdy nick nie mieści się w przeznaczonym polu, najechanie na jego wyświetlaną część pokazuje cały nick. Można by było zrobić tak, że na najechaniu na nick każdego kontaktu można zobaczyć jego pełny nick, a pod spodem jego opis (chodzi mi mniej więcej o coś w stylu opisu na chomikuj.pl).

Przy okazji, można by było wprowadzić wyświetlanie taga klanu.

EDIT.
    Katrin3 dała pomysł aby opisy kontaktów uzupełnić zakładkami np. "sprzedawcy", "wymiana bufów'.
    Ostatnio edytowane przez Niccodemus ; 05.08.2012 o 19:55

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    A jeszcze lepiej, żeby móc dowolnie sobie grupować w kilka zakładek np. "sprzedawcy", "wymiana bufów'.

Osadnik Awatar Matre
    Serwer
    Nowy Świat
    Grupowanie zakładki znajomych byłoby najlepszą opcją moim zdaniem, dobry pomysł Kartin3.
    Opisy kontaktów to też przydatna rzecz, która ułatwiłaby nieco rozgrywkę jak dla mnie.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Pomysł nie najgorszy, nawet pomimo tego że osoby które mam w znajomych to jakieś Gimbusy które wysyłają mi zapro. :P

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Myślę że można by było połączyć oba pomysły. Zakładka np. sprzedawcy, a w środku sprzedawca chleba, wody, żelaza...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    bardzo fajny pomysł, osobiście nie widzę minusów oprócz owego , że trzeba znaleźć czas aby to wprowadzić. Bo przecież Ci, którzy są "za" to ok, a Ci którzy przeciw, to po prostu "tego" nie włączą.

Poznańczyk
    Jeżeli taką opcją można wy włączyć/wyłaczyć w panelu ustawień to może być.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    A po co wyłączać? Jeśli ktoś nie chce to po prostu nie będzie z tego korzystał. Żaden opis nie powinien się wtedy wyświetlać.
    Ostatnio edytowane przez Niccodemus ; 06.08.2012 o 14:57

Uprawnienia umieszczania postów