Zobacz wyniki ankiety: Czy popierasz ten pomysł?

Głosujących
14. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK

9 64.29%
  • NIE

1 7.14%
  • Wstrzymuję się

4 28.57%
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Premia do Przygody

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród

Premia do Przygody

Proponuję wprowadzić PREMIĘ do każdej przygody. Niech to będzie losowo - a taka Premia byłaby zaznaczona "gwiazdką". Premia byłaby widoczna dopiero po ukończeniu danej przygody.

Na czym miało by to polegać?

Dajmy na to, Przygoda trwa 8 dni a my ją ukończyliśmy w jeden dzień. Dostajemy więc od następnego dnia Premie w postaci możliwości poszukiwania na zdobytym terenie unikalnych surowców. Proponuję losowy dobór surowców w zależności od trudności Przygody. Jeśli poszukiwacz je znajdzie, będziemy mogli postawić tam magazyn i budynek produkcyjny oraz wydobywać dany surowiec na normalnych zasadach do końca terminu danej Przygody.

Prawo do Premiowego poszukiwania ma tylko właściciel Przygody.

Dzięki takiej Premii, nie będzie już nieopłacalnych i bezwartościowych przygód - wszystkie będą bardzo cenne

EDIT:

Po ewentualnym wprowadzeniu Premii, za ukończenie Przygody przynosimy tylko XP, natomiast unikalne surowce dostajemy tylko z Premii.
    Ostatnio edytowane przez Hakardrag ; 24.07.2012 o 17:48

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Pomysl ok.

Problem w tym, ze zwyklych surowcow z reguly wystarcza na glownej wyspie (moze poza miedzią), kopalnie surowcow luksusowych z kolei, gdyby juz zostaly wprowadzone, musialyby byc bardzo tanie (w stosunku do budynkow lux), zeby przez te kilka dni się zwrociły (zakładając spodziewaną częstotliwosc pracy na poziomie 1/12min, 1/24min albo jeszcze nizszą..); chociaz w sumie moznaby to jeszcze podregulowac zasobnoscią zloza i upgradami samych placowek wydobywczych ..

Ogólnie jestem na 'TAK'.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    czy ja wiem, tylko po co te zasoby miały być? skoro przez np 8 dni nie robilibyśmy innych przygód to nawet na kilku miecznikach lvl3 każdy zapełniłby w mig swoje magazyny i nie musiałby niczego ulepszać czyli te zasoby do niczego nie byłyby potrzebne. Gospodarkę rozwija się po to by móc szybciej i więcej robić przygód, no chyba że jest coś o czym nie wiem.

Osobną sprawą jest ten słynny PvP, wtedy jakieś elementy twojego pomysłu faktycznie miałyby rację bytu.

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    @Spyderek

Problem z "wielką zasobnością" przy minimalnych nakładach można rozwiązać w prosty sposób : po wprowadzeniu Premii - z przygód przynosimy tylko XP, natomiast unikalne surowce tylko dzięki Premii

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Hmm, w kilku przygodach widziałem że jest dodatkowy slot który jest losowy i chyba coś koło 1% szans jest zeby go zdobyć i tak jak to przeczytałem to wpadłem na inny ciekawy pomysł:
    Dodatkowy slot (nie że bez standardowych) zależny by był od czasu wykonania przygody i losowy co do zawartości np: jeśli przygoda ma 8dni to całość jest równa 100% surowca i dostaje się procentowo za pozostały czas czyli jeśli zrobimy w 4dni przygodę to dostajemy połowę. W takim slocie mógły by być surowce mistrzowskie, ale każdy surowiec miałby inną wartość maksymalną np granit 2000, bele egzo 2000, ruda tytanu 800, armaty 100 etc. oczywiście trzeba by dobrze rozplanować czego ile, oczywiście każdy surowiec miałby taki sam procent szans na wypadnięcie + jedno puste żeby nagle wszyscy nie robili tych najtańszych bo będą je robić tylko dlatego że szybko można cos zdobyć. Ogólnie jestem za zmianami.

Uprawnienia umieszczania postów