Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zwiększenie pojemności pól i studni

Osadnik Awatar TITO_CFC
    Serwer
    Nowa Ziemia

Zwiększenie pojemności pól i studni

Moja sugestia polega na tym by zwięszyć ilość surowca znajdująca się w polach i studniach II poziomu, bo to co obecnie się dzieje na wyższych lvl grania to jest masakra,nawet kilka razy dziennie trzeba stawiać pola i studnie aż odechciewa się grać bo pół dnia traci się na odbudowywanie pól i studni w grze.Coraz więcej ludzi ucieka i przestaje grać,pustki na czatach znalezienie kogoś np do wymiany koszy nieraz graniczy z cudem . BB zróbcie coś bo jezeli gra ma tylko polegać na stawianiu w kółko pól i studni to ja też zaczynam myśleć o rozstaniu się z ta grą....

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Też jestem tego samego zdania, ale wydaje mi się że to ma zmuszać do zakupu silosu i młyna wodnego.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    wydaje mi się że to ma zmuszać do zakupu silosu i młyna wodnego.
    Dokładnie tak, 'nuff said.
    Inna sprawa, że to rzeczywiście jest wkurzające. Zboże jeszcze stawiam, ale wodę po prostu masowo kupuję.

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    To, że jest tyle a nie więcej w danym polu zboża czy studni ma swoje uzasadnienie
    Zwyczajnie , chcesz więcej, to kup sobie w sklepie pola i studnie które mają o wiele więcej surowca i po kłopocie ... serwer z czegoś musi żyć

Osadnik Awatar TITO_CFC
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Hakardrag Zobacz posta
    . serwer z czegoś musi żyć
    ok tylko czemu wydajemy kupe kasy a gra rozwija się w ślimaczym tempie??

Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez TITO_CFC Zobacz posta
    ok tylko czemu wydajemy kupe kasy a gra rozwija się w ślimaczym tempie??
    Gram tu już kilka miesięcy i tempo rozwoju mi nie przeszkadza
    Nie wiem jak innym, ale mnie to tempo odpowiada. Jeśli ktoś wykorzystywał ułatwienia w fazie początkowej tej gry (ułatwienia których teraz już nie ma) - i teraz ma level w pobliżu 50, to niech się tym martwi i niech się nudzi ... po co sie wyrywał przed szereg ?

Poznańczyk
    Taka mała zmiana by się przydała. Jednak jak już było wspomniane młyny wodne i silosy są od tego.

Trzeba znaleźć gracza który ładuje kasę w grę i od niego za monety/granit czy tam inny surowiec odkupywać silosy/młyny. Pomału ale da się to zrobić.

Hakardrag co chwilę piszesz o ułatwieniach z początkowej fazy gry, a jakie to były ? Bo gram od marca i jedyne ułatwienie jakie zauważyłem to Weteran na Wielkanoc.

Serwer
    Słoneczny Gród
    @Poznańczyk
    No ja także gram m/w od marca o ile mnie pamięć nie myli.
    Czytałem w różnych dyskusjach, że wcześniej przykładowo, można było upgradować Koszary i Magazyn Prowiantu nie zatrzymując ich produkcji. Albo coś innego, gracze dostawali (podobno) po 1000 monet za awans na początkowych levelach.

To te najbardziej przykre dla mnie ułatwienia... o innych nie będę pisał, bo nie sprawdzone w wiarygodnych źródłach.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    pierwsze słyszę o takich ilościach monet :O

Ale osoby które grały w zamknięta bete nieźle sie obłowili od nowicjuszy którzy mieli dużo złota za samouczka po otwarciu serwerów dla każdego. Na początku deski liściaste i marmur były naprawdę dobrem drogim i luksusowym :]

Osadnik Awatar Strychnine
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wszystko niby ok... studnia to jeszcze ujdzie bo zawsze 1 poziom ma i jednak troche stoi, ale pole II majace 400 zborza przy farmie 4-5 to jednak troche szybko konczy sie ze tak powiem.
    "Albo graj, albo pieniądze oddaj."
    Anonim
    Przysłowie polskie

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów