Zobacz wyniki ankiety: Czy podoba Ci się opcja Skarbiec Gildii ??

Głosujących
22. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

16 72.73%
  • Nie

6 27.27%
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Skarbiec Gildii

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Skarbiec Gildii

Gildie prowadzą składki surowców na poczet funkcjonowania gildii lub konkursów. Z reguły jest za to odpowiedzialna jedna osoba.
    Żeby system był bardziej przejrzysty, można by wprowadzić Skarbiec Gildii do którego składki lub surowce byłyby wysyłane bezpośrednio przez członków gildii. Jednak dostęp do skarbca i jego miałaby osoba wyznaczona przez zarząd gildii.
    Dla pozostałych członków gildii można by stworzyć dodatkową opcję np w Kantorze handlowym lub w Domu władyki która by pozwalała na podejrzenie tego co jest w Skarbcu.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A gdzie opcja ankiety "nie mam zdania" ? Bo ja nie wiem, może i warto, ale jestem w gildii gdzie nie ma takich składek więc przeciw, ale nie mogę się zdecydować. Serio brak mi tej opcji tutaj, a regulamin mówi że mają być te trzy: za, przeciw, obojętne. Chyba temat do zamknięcia będzie.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    punkt 8. regulaminu mówi: Temat powinien zawierać ankietę złożoną z trzech możliwości wyboru: ZA, PRZECIW, OBOJĘTNE. Opis owych możliwości może odbiegać od zaproponowanego modelu, jednakże musi umożliwić jasne sprecyzowanie opinii o pomyśle/sugestii.

Nawet mogłaby być trzecia opcja: brak składek w gildii ale uznałem, że ankieta dotyczy tylko tych co składki prowadzą.
    Jeśli wy składek nie robicie to nie nie zrobi Wam różnicy czy skarbiec by był czy też nie.
    Ostatnio edytowane przez Leonwise ; 21.07.2012 o 00:53

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dopoki nie ma zadnych akcji w ktorych gildia moglaby uczestniczyc jako calosc (a nie tylko mala grupa lub jeden z jej czlonkow) - skarbiec jest calkowicie zbedny.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Dokładnie, jeżeli w gildii niema możliwości wykorzystywania tego skarbca względem danego przeznaczenia, to nie wydaje mi się aby taka opcja została wprowadzona pod graczy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Dopoki nie ma zadnych akcji w ktorych gildia moglaby uczestniczyc jako calosc (a nie tylko mala grupa lub jeden z jej czlonkow) - skarbiec jest calkowicie zbedny.
    Żebyśmy się zrozumieli. Prawo do wybrania towarów ze skarbca miałby "skarbnik" a nie każdy. Skarbiec to nie bank, gdzie otwierasz sobie konto i wpłacasz i wypłacasz wedle uznania. Wszyscy mogą dodawać do skarbca i podglądać jego zawartość ale tylko jeden/ dwóch może wypłacać wg określonych w gildii zasad.
    Ostatnio edytowane przez Leonwise ; 21.07.2012 o 21:15

Uprawnienia umieszczania postów