Dzisiaj około 1:00 prze komunikatem o przerwie technicznej odpaliłem tworzenie premii 6xkoszyk cioci Jadzi. Dziś rano rano nie mam ani koszyków ani wykorzystanych zasobów!
Dzisiaj około 1:00 prze komunikatem o przerwie technicznej odpaliłem tworzenie premii 6xkoszyk cioci Jadzi. Dziś rano rano nie mam ani koszyków ani wykorzystanych zasobów!
dzis znów była przerwa konserwacyjna ? coś często ostatnio xD
Urzekła mnie Twoja historia, więc pokrótce opiszę swoja.
Wygląda to tak: Ustawiam w magazynie prowiantu kolejke produkcji koszy, kanapek, półmisków oraz zasobów (osadnicy, ryby, mięso) - JEST TO KOLEJKA NA 2,5 DOBY
Idę sobie spokojnie do pracy
Po kilkunastu godzinach włączam grę, idę oddać kosze do przyjaciela - i nagle w ciągu 5 sekund magazyn produkuje całą kolejkę - ustawioną na 2 DOBY
Nie wierzę swojemu szczęściu, oglądam menu gwiazdy- SĄ kosze, kanapki , półmiski,zasoby - NA WSZELKI wypadek robię screena i zliczam co mi wyprodukowało (pożerając ogromne ilości ryb, chleba, wędlin)
Wychodzi tego około 150 koszy, 50półmisków, 100 kanapek, 4x ryby, 2x mieso, 2x osadnicy po 100.
Następnie uradowana oddaję buffy przyjaciołom (otrzymane podczas mojego pobytu w pracy)
Po "rzuceniu" kilku koszy - NAGLE CAŁA ta produkcja ZNIKAAAAAA
i w menu gwiazdy zostaje mi kilka koszy i 2 kanapki
Pisze do supportu, bo sytuacje taki powtarzaja sie u mnie 2-3 x w tygodniu, zawsze podczas dłuzszej nieobecności
Otrzymuję RADĘ by wyczyścić cashe przeglądarki
A następnie zapytanie - co to są 2x ryby, 2x mięso, 2x osadnicy po 100
Skandal
Mało tego, dziś robię przygodę, zabrakło osadników więc parę godzin w oczekiwaniu byłam offline - TYM RAZEM MAGAZYN prowiantu nie produkuje wcale - niczego
Zastartował dopiero gdy odpaliłam grę
Jeśli jeszcze raz usłyszę poradę o czyszczeniu cashe przeglądarki, to odinstaluję tę grę na wieki....czy support ma nas za ludzi z niezbyt rozwiniętym płatem czołowym? Nie marzę o zwrocie durnych zasobów utraconych na produkcje 100 koszy, marzę o poprawnym funkcjonowaniu gry, bo nie mogę liczyć ,że ktoś następnym razem da mi premie, jeśli jej nie oddaję
Albo to
Bardzo proszę wyjaśnić to zdanie, gdyż nie bardzo rozumiem co dokładnie zginęło.
"4x ryby, 2x mieso, 2x osadnicy po 100."
Dżizusss kogo wy tam zatrudniacie? Naprawcie w końcu tą grę, najwyższy czas
Ostatnio edytowane przez Zhanah ; 20.07.2012 o 12:45
Opisywany problem wydaje się być bardziej złożony.
Przede wszystkim dlatego, że natychmiastowa produkcja wszystkich wstawionych wcześniej koszy/kanapek/etc. w chwili zalogowania nie tylko tyczy się magazynu prowiantu.
Taki sam objaw można zaobserwować wysyłając generała na przygodę.
Mimo, że odwiedzamy teren z przygodą o wiele później niż czas wędrówki generała, to generał buduje się dopiero po wejściu na tą przygodę.
Tymczasem powinien być już dawno postawiony garnizon.
Różnica między produkcją w magazynie prowiantu a gienkiem jest taka, że nie tracimy skompletowanego wojska.
Takie zachowanie gry jest co jakiś czas.
Zaczyna mnie to męczyć.