Zobacz wyniki ankiety: Która z propozycji Ci odpowiada ?

Głosujących
165. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1 propozycja (dodanie przygód do poszukiwań)

31 18.79%
  • 2 propozycja (kasacja przygód za fragmenty map)

19 11.52%
  • 1 i 2 propozycja

102 61.82%
  • Żadna z nich

7 4.24%
  • Nie mam zdania na ten temat

6 3.64%
Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Przygody - małe zmiany

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Witam
    Pomysł z zamianą przygód z gwiazdy na fragmenty mapek nawet fajny, ale myślę że zamiana ich na 6, 9, 12 wg stopnia trudności to trochę za mało. Trzeba wziąć pod uwagę to że wiele osób nie ma po kilku, kilkunastu odkrywców, i jak im przyniosą 1-2 przygodę na tydzień to pewnie cud, a zanim uzbierają mapek na całą żeby można kupić u kupca to też musi sporo czasu upłynąć. Inna sprawa, że jak odkrywca przyniesie już przygodę kosztującą np 200 fragmentów map, to dlaczego zamiana miała by być tylko za 9 fragmentów (średnia) ? Myślę że 1/4 to już by było coś, i tak większość osób zamieniała by tylko zdrajców, banitów czy dzieci sawanny.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Androm3da Zobacz posta
    Inna sprawa, że jak odkrywca przyniesie już przygodę kosztującą np 200 fragmentów map, to dlaczego zamiana miała by być tylko za 9 fragmentów (średnia) ? Myślę że 1/4 to już by było coś, i tak większość osób zamieniała by tylko zdrajców, banitów czy dzieci sawanny.
    Dlatego, żeby nie mozna bylo wysylac odkrywcow na najkrotsze poszukiwania (=najmniejszy koszt i najszybszy powrot), znajdywac przygody najlatwiejsze do znalezienia i kupowac za nie te, ktore znalezc najtrudniej (i to wiekszym nakladem czasu i zlota).
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Dlatego, żeby nie mozna bylo wysylac odkrywcow na najkrotsze poszukiwania (=najmniejszy koszt i najszybszy powrot), znajdywac przygody najlatwiejsze do znalezienia i kupowac za nie te, ktore znalezc najtrudniej (i to wiekszym nakladem czasu i zlota).
    Przeczytaj proszę jeszcze raz całą moją wypowiedź, nie część W grę gra kilka tysięcy osób, albo i kilkanaście jak nie kilkadziesiąt, Ci co mają po kilkunastu odkrywców, czytaj maks 14, i tak robią przeważnie wikingów, czarnych czy mroczne bractwo, często odkrywcy przynoszą im całe przygody nawet jeśli wysyłają większość na średnie poszukiwania, wysyłając 10ciu nawet jeśli odkrywcy nic nie przyniosą i tak mają 30 map powiedzmy co 16h. Ja nie mam na myśli tych graczy tylko wszystkich, a wiele jest osób którzy mają tylko zwykłych odkrywców. Często się czyta na czacie że kolejny tydzień i przynoszą same mapy. Weź pod uwagę to że gdyby nie event euro i mecze, to wiele osób dalej by siedziało na levelu -32.
    Mądry ten kto ma 10 lub więcej odkrywców i 300 budynków, a takie osoby masz chyba na myśli pisząc o wysyłaniu odkrywców na krótkie poszukiwania. Nawet jak ma się ich do 10, to można robić tylko okradać czy na końskim, i tak ludzie polecą z levelem bo im odkrywcy naznoszą sporo całych przygód.
    Dlatego dalej upieram się przy swoim, 6, 9 czy 12 map z zamiany za całą przygodę to za mało, patrząc na to że najtańsza kosztuje 100 map.
    Są gracze co wpadnie im przygoda jedna na tydzień, a są tacy co mają po kilka k map, czy po kilkadziesiąt przygód. I trzeba patrzeć nie tylko na samą przygodę, ale też na to że jeden gracz ma limitu osadników kilka k, a drugi ledwo dociąga do tysiąca.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Androm3da Zobacz posta
    Mądry ten kto ma 10 lub więcej odkrywców i 300 budynków, a takie osoby masz chyba na myśli pisząc o wysyłaniu odkrywców na krótkie poszukiwania. Nawet jak ma się ich do 10, to można robić tylko okradać czy na końskim, i tak ludzie polecą z levelem bo im odkrywcy naznoszą sporo całych przygód.
    Dlatego dalej upieram się przy swoim, 6, 9 czy 12 map z zamiany za całą przygodę to za mało, patrząc na to że najtańsza kosztuje 100 map.
    Nie, mam na mysli doslownie kazdego gracza, ktory zamiast wysylac tych swoich dwoch, trzech czy czternastu grubego na najdluzsze poszukiwania, zeby miec 2.5% szans na znalezienie czarnych, bedzie wysylac ta sama ekipe na poszukiwania najkrotsze (2x krotsze), trafiac _dowolne_ przygody po czym przerabiac je na kawalki map i kupowac gotowe przygody na oko 10x czesciej niz bylby je w stanie znalezc.

Jeszcze bardziej uscislajac: na kazda pojedyncza przygode przy najkrotszym poszukiwaniu masz srednio ok. 4% szans. Na dowolna przygode masz juz tych szans prawie 25%, wiec jesli chcesz je przerabiac na kawalki w stosunku 1:4 kosztu, to nie tylko samemu w szybkim tempie uzbierasz ich pare tysiecy, ale podobne ilosci beda krazyc na handlu, efektownie ograniczajac robione przygody do Czarnych.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4

Uprawnienia umieszczania postów