Zobacz wyniki ankiety: Nowa funkcja - anulowanie wczesniej rzuconego buffa, twoja zdanie:

Głosujących
81. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, bylo by super.

68 83.95%
  • Nie, jest to zbedne.

9 11.11%
  • Nie mam zdania.

4 4.94%
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Mozliwosc anulowania buffa.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jeśli dobrze czytam ze zrozumieniem to widzę że Szarobrody wspomniał o pewnych "ograniczeniach" które w tym przypadku akurat by były spełnione więc jak na moje takie pewne ograniczenia byłyby dobre.

Osadnik Awatar Strychnine
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Swiezo rzuconego buffa nikt i tak nie bedzie chcial anulowac przeciez, chodzi wlasnie o ta koncowke glownie.^^
    "Albo graj, albo pieniądze oddaj."
    Anonim
    Przysłowie polskie

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zagłosowałem na tak...ale po co anulowac?? wystarczy wprowadzic opcje ktora pozwala nadpisac istniejacego bufa innym buffem (nie sumować! ) jezeli jego wartośc jest wieksza... W skrocie..ktos nam rzuca kanapke to bez względu ile czasu ten buf pracował zawsze możenmy rzucic kosz ktory podniesie nam czas do 6/9h. To samo jezeli mamy rzucony kosz...i zostało np.15 min mozemy zapodac półmisek i czas bufa wskoczy na 30/45 min.

Początkujący Odkrywca Awatar Draxopix
    Serwer
    Czarci Gaj
    Interesujacy pomysl jestem za tym zeby sie dalo buffa anulowac kiedy sobie chcemy

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zbędne ułatwienie które niewiele wnosi - lepsze pomysły czekają na wprowadzenie do gry.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    No pomysł Zajadka wydaje się być logiczny, ale jest jedno ale: teraz jeśli przez przypadek klikniesz na budynek który jest zbuffowany to nic się nie stanie, a tak można by przez przypadek stracić buffa (tak samo jak dwie osoby mi coś bufują, obie klikną na ten sam budynek - druga nadpisze bufa pierwszej).

Początkujący Osadnik Awatar Elurin
    Serwer
    Kolonia
    Witam

Wszelkie dywagacje na temat czy to jest logiczne z punktu ekonomii nie maja tu za bardzo znaczenia. Użytkownik powinien mieć możliwość chociażby nadpisania (start nowego) buffa lub po prostu anulowania. Jest to przydatne właśnie w planowaniu.
    Nie wszyscy liczą każdą sztukę materiału. To nie wyścig szczura jakiś. Po prostu idę spać i nie w sos mi pozostałe 2 godz. buffa więc go wrzucam ponownie na X godzin. Jak wstanę kopalnia czy huta nadal będzie pracować na przynajmniej podwójnych obrotach i otrzymam określoną ilość bez martwienia o cokolwiek.
    To jest gra i ma dostarczać relaksu a nie zmartwień, bym w środku nocy, hehe nie leciał buffać kopalnie, bo nie zasnę spokojnie przez to.

Jestem za jak najbardziej za tą "mało znaczącą poprawką"

Pzdr
    Ostatnio edytowane przez Elurin ; 23.07.2012 o 00:23

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    @Elurin

Nie musisz czekać ze zmartwieniem - możesz uśpić także kopalnie

Jeśli mowa już o planowaniu to ... Nie lepiej tak planować (właśnie!) aby bufy wypadały o przyzwoitej porze a nie w środku nocy ?
    Ja nie mam z tym problemu.

Zbyt wiele ułatwień znudzi każdą grę.

Początkujący Osadnik Awatar Elurin
    Serwer
    Kolonia
    Witam ponownie

@Hakardrag

Znudzić grę-zastanawiające. A Utrudnić wg Cb lepsze.
    Nie wszyscy mogą siedzieć non stop w domy i co parę godzinek coś planować co do sekundy. Niektórych harmonogramy dzienne po prostu są rozstrzelone w godzinach.
    Osobiście nie mogę sobie na przykład zagwarantować obecności na serwie za 9 godzin i w nosie mam koszt koszyka. Stąd mój postulat za. Wolę lognąc, bo akurat mam jakiś czas na grę i na koniec przed wylogowaniem ustawić buffy ponownie, jeżeli to wg mnie konieczne. Nie sądzę by to znudziło grę. To tylko zwiększa nakład ekonomiczny na produkcję czego jestem świadom.

Pzdr.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Hakardrag Zobacz posta
    (...)
    Ja nie mam z tym problemu.

Zbyt wiele ułatwień znudzi każdą grę.
    Zależy co rozumiemy pod pojęciem "ułatwienie gry". Jeśli to, co sprawia że gra staje się mniej ambitna i wymagająca mniej myślenia, to ja też jestem przeciw takim zmianom. Ale czy bezmyślne siedzenie na settlersach do godziny X i gapienie się w budynek, żeby rzucić bufa, jest ambitne? Nie.

Naprawdę fajnie, że Ty nie masz z tym problemu, ale weź pod uwagę, że tak jak poprzednik pisał, są osoby (pewnie większość z tych co się uczą lub pracują), które nie mają tak elastycznego rozkładu dnia, żeby mieć pewność że zalogują się dokładnie za przypuśćmy 8 godzin 38 minut od jakiejś-tam godziny. A nawet jeśli ktoś ma nadmiar wolnego czasu, to ustawianie swojego dnia co do minuty(!) pod gierkę jest - to tylko moja prywatna opinia - głupie.

Oby tę zmianę wprowadzili, i to jak najszybciej, nieważne czy to będzie tytułowe anulowanie bufa czy nakładanie jednego na drugi. Gra raczej nie stanie się przez to uboższa, tylko bardziej ludzka

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów