Zobacz wyniki ankiety: Co sądzisz o tym pomyśle

Głosujących
25. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Bardzo dobry pomysł.

6 24.00%
  • Może być.

3 12.00%
  • Okropny pomysł.

11 44.00%
  • Wstrzymuje się.

3 12.00%
  • Można by coś zmienić.

2 8.00%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Nowa jednostka "Szpieg"

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Nowa jednostka "Szpieg"

Będzie stworzony w budynku o nazwie "Kryjówka" .Będzie nam mówił jakie wojska i surowce są w danym mieście/wiosce oraz, czy właściciel tego miasta jest aktywny.
    Koszty to:1 człowiek, 10 narzędzi, 50 napitku, 30 chleba, 5 mieczy z brązu.
    Koszty budynku to: 200 marmur, 300 narzędzi, 400 desek liściastych.
    Będzie ograniczona liczba szpiegów: 1 poziom kryjówki 2 szpiegów, 2 poziom 4 szpiegów, 3 poziom 6 szpiegów...
    Szpiega złapie się tylko jeśli ma się w mieście większą ilość szpiegów niż wysłani szpiedzy.
    Jednostka możliwa od 20 poziomu.
    Ostatnio edytowane przez naukaku222ba ; 15.07.2012 o 12:22

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    No tak, tylko po co komuś takie informacje? ;d
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Będzie wiedział, czy atakować, czy nie atakować lub,czy mu się opłaca atakować.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    takie cos to w pvp, którego zanim sie doczekamy (o ile sie doczekamy) to upłynie sporo czasu, z reszta wyspa startowa ma byc nie do ruszenia

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Poza tym wystarczy chyba kliknać na obóz by mieć takie informacje :P

Taka jednostka miałaby sens, jakby tego klikania nie było... i musiałoby być wiecej jak 6 sztuk takich.

Btw. Jestem całkowicie na NIE PVP które ingeruje w główną wyspę... powinno się to odbywać na dodatkowych ziemiach.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez naukaku222ba Zobacz posta
    ...
    Szpiega złapie się tylko jeśli ma się w mieście większą ilość szpiegów niż wysłani szpiedzy.
    ...
    A co w przypadku kiedy obydwaj gracze(szpiegujący/szpiegowany) mają ten budynek na tym samym poziomie ?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez WuDwaKa Zobacz posta
    A co w przypadku kiedy obydwaj gracze(szpiegujący/szpiegowany) mają ten budynek na tym samym poziomie ?
    Mi chodzi o ilość szpiegów, a nie o poziom kryjówki.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To nie zmienia faktu, bo ilość szpiegów i tak maksymalnie byłaby 6... wiekszość ludzi nawet by innych nie szpiegowała bo to byłoby bez sensu ;P

Więc co z tym, jak mam ciągle 6 szpiegów, inni też... i co, nie moga mnie sprawdzic? :P

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Darkeners Zobacz posta
    To nie zmienia faktu, bo ilość szpiegów i tak maksymalnie byłaby 6... wiekszość ludzi nawet by innych nie szpiegowała bo to byłoby bez sensu ;P

Więc co z tym, jak mam ciągle 6 szpiegów, inni też... i co, nie moga mnie sprawdzic? :P
    Ja tam dałem dokończenie "..." to znaczy, że jest tak do 5 poziomu.
    A poza tym mi chodziło o to, że będzie większe szanse na złapanie, bo jeśli to duże miasto to łatwo się wtopić w ludzi i budynki i szpiegowanie zakonczy się sukcesem.

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Dobry pomysł.
    Może być, jeśli ukryjemy wszelkie info nawet te na przygodach, to bez szpiegów nie da się nic zrobić
    Jeśli planuje się w przyszłości kampanie ekonomiczne to tym bardziej szpicle się przydadzą. .. oczywiście musi być sposób na karanie za szpiegowanie oraz jakiś sposób na przeciwdziałanie.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów