Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Podatki

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

Podatki

Mam taki pomysł że można zbudować za ...( sami wybierzcie ilość surowców) poborcę podatkowego pobierającego od 23lvl złoto w bardzo małej ilości od domów i rezydencji, równie dobrze morze pobierać coś innego.Sami oceńcie.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Panie premierze pan też gra w settlersów?
    Nie chcę w grze żadnych podatków, ani obowiązku gry do 67 roku życia

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    chodziło oto że mieszkańcy naszej osady płacą podatki a nie ty prezydeńcie i nie lubię Tuska.

daveandnokia
    i może jeszcze kasy fiskalne będziemy musieli podłączyć do gry?? Nie no, strasznie głupi pomysł, który na 1000% nie przejdzie, bo raz - szkoda monet, dajmy, że codziennie 5 monet trzeba było płacić, po 10 dniach to już 50 monet, po miesiącu - 150 monet, no kaszana. A drugie - produkcja monet. Jakby ktoś nie miał monet to co wtedy?? Dla mnie pomysł odpada...

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Koledze nie chodzi o to, żebyśmy my płacili monety w ramach podatku, tylko żebyśmy dostawali monety za każdy posiadany dom/rezydencję. Taka drobna danina od naszych poddanych

Mi się pomysł bardzo podoba. Tylko pozostaje kwestia ceny takiego poborcy podatkowego - jeśli nie za klejnoty, to ja jestem za.

Banned
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Brak ankiety - zamykam.
    Proszę zapoznać się z Regulaminem działu "Pomysły i sugestie" a następnie założyć nowy temat.

Uprawnienia umieszczania postów