Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Propozycja zaklęć

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Propozycja zaklęć

Myślę że dobrym pomysłem było by dodanie do gry zaklęć tak jak było to w Settlers IV, czyli np. tworzymy winnice do niej pola gdzie rośnie winorośl.W winnicy było by produkowane wino, które było by przekazywane do świątyni.W świątyni można było by za wino rzucać zaklęcia np. odnowienie złóż kamienia lub miedzi, ryby za kamień, zmiana marmuru w żelazo itp.
    Oczywiście budynki musiałyby się znajdować w zakładce budowle zaawansowane lub mistrzowskie.
    Ostatnio edytowane przez Ralon ; 09.07.2012 o 11:31

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    ryby za kamień, zmiana marmuru w żelazo
    Od tego jest zakładka handlu.
    W magazynie prowiantu zamieniają się tylko najbardziej podstawowe surowce: drewno w drewno, kamień w marmur, drewno+kamień w narzędzia. Właśnie dlatego, że są to surowce podstawowe. Gdyby chcieć zrobić to, o czym piszesz, można byłoby zażyczyć sobie systemu dowolnego przemieniania surowców w inne surowce - a od tego jest właśnie handel.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Zamiast zaklęć wymieniających towary można wprowadzić zaklęcia zaklęcia wzmacniające np. zaklęcie które wzmacnia o 10% rekrutów w następnej walce itp.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Pomysł nie jest zły, trzeba go tylko zrobić z wyobraźnią

Moja sugestia, a raczej wariacja, wygląda tak... Zaklęcia mimo iż znajdowały się w jednej z części Settlersów, to tu mogłyby przybrać inny kształt, np. forma kamieni (czy jak to by mogło się tam nazywać) które można zakupić w sklepie a dawałby by premie na 3-4 dni. Przechodząc dalej Produkcja wina nie jest zła, mogłoby ty raczej być coś mocniejszego niż napiwek i tak samo można byłoby go użyć do produkcji wojska, jednak żołnierze wymagali by mniej tego "trunku" niż zaś napiwku, co za tym idzie by wyprodukować takie "Wino" sam koszt budynku i wyprodukowania, byłby rzecz jasna duży, takiego też kufla wina można by też używać do zamiany na napiwek w Magazynie prowiantu (ale raczej odwrotnie by to wyglądało ), ale też np. do produkcji Wojska (też w magazynie prowiantu), ale moim zdaniem to właśnie tu należałoby użyć tej Magii Zakładamy że poświęcasz jakąś tam dużą liczbę Wina, jednorazowo oczywiście i wyskakuje Ci jakiś "wojak" (np. rekrut, kusznik, wyborny łucznik, Ochotnik itd.), należałoby nałożyć na to limit dzienny, a także niewielką ilość tychże wojsk (Gratulacje wszystkim, którzy dotrwali aż do tego momentu :>).

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Najlepsze byłoby tylko jedno zaklęcie: "A kysz...." - i wszystko sie zmienia w złoto

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Po pierwsze to zrób ankietę bo zamkną ci temat. Po drugie pomysł ciekawy ale według mnie mało sprawdzający co do zamiany surowców. Jeżeli miały być jużm jakieś zaklęcia. To na zasadzie buffów, czyli szybsza produkcja. "Co już jest", są pomysły w sprawie buffowania domu władyki i innych budynków tj Magazyn Prowiantu. Więc jeżeli o mnie chodzi to pomysł z góry nie przejdzie gdyż niema mniejszego sensu wprowadzać czegoś co już jest.

Uprawnienia umieszczania postów