Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: HappyParówka na dworcu Wrocław - Główny

Happyparowka

HappyParówka na dworcu Wrocław - Główny

Witam, okres mojego dojrzewania to smak knyszy z wrocławskiego dworca PKP głównego. To czasy obskurnych budek na tymże dworcu, serwujących własnie smaczne pity i knysze. Wrocławski dworzec główny PKP to też oczywiście żule śpiący pokotem tu i ówdzie, albo zalegający na środku holu. Po prostu trzeci świat.

Więc z nerwowym biciem serca udałem zwiedzałem nowo wyremontowany dworzec PKP. Powiem, nie powiem. Powiem! - robi wrażenie - zzewnątrz zniknęła stacja beznynowa orlenu postawili parking podziemny, pomalowali, wycięcli obskurną kostkę przed dworcem. Z drugiej strony jeszcze ładniej prezentuje się kasa biletowa PKS, a dalej idzie się korytarzem, no nawet jest automat sprzedaży biletów. Jak we Włoszech. Wejścia na peron mają taśmociągi dla bagaży, eleganckie wyświetlacze prezentują godziny odjazdów i przyjazdów pociągów. Na holu głównym na przeciw potęzne drzwi same się otwierające, na prawo gustowne przeszklone office dla intercity. No i fasada przypomina dawne czasy gdy w tym miejscu biegły tory kolejowe i były perony (jakby ktoś nie wiedział to wzdłuż głównego holu kiedyś leciały tory i stąd taki układ holu). Zamieszczam zdjęcia, enjoy.

PS - spotkałem dwóch żuli , jednego przed wejściem, stał z psem. Drugi od Suchej pytał się o kasę
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: 04072012020.jpg, 
wyświetleń: 473, 
rozmiar: 97.4 KB, 
ID: 449.   Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: 04072012013.jpg, 
wyświetleń: 450, 
rozmiar: 98.3 KB, 
ID: 450.   Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: 04072012005.jpg, 
wyświetleń: 497, 
rozmiar: 95.9 KB, 
ID: 451.   Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: 04072012008.jpg, 
wyświetleń: 437, 
rozmiar: 71.8 KB, 
ID: 452.   Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: 04072012019.jpg, 
wyświetleń: 400, 
rozmiar: 86.4 KB, 
ID: 453.  

Kliknij obrazek, aby powiększyć. 

Nazwa: 04072012012.jpg, 
wyświetleń: 439, 
rozmiar: 97.2 KB, 
ID: 454.  

Początkujący Osadnik Awatar LadyMilagros
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Happyparowka ,

teraz po takiej promocji to Wrocław się będzie utrzymywał z turystyki ;p

Nowicjusz
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Tak, dworzec wygląda teraz świetnie. Stary spatynowany tez miał swój urok ale do dziś pamiętam delegacje do Wrocławia.... Pociąg przyjeżdżał około 5,30 a narady zaczynały się o 9-10. W holu stały ustawione "gustowne" czerwone, plastikowe siedziska. Na nich, pod i obok leżały żule i żulietty rozsiewający wokół nieopisany smród szczyn i stęchłego brudu. Człowiek musiał wstrzymać oddech a po chwili zaczynał się drapać po nogach z uczuciem ze obsiadło go robactwo. Jedynym ratunkiem była jedna działająca tak wcześnie knajpka. Obskurna, pachnąca PRL-em i ludowością - podająca kawę w szklankach.

Osadnik Awatar Scrool
    Serwer
    Słoneczny Gród
    O że tobie się chciało to robić - pozdrawiam

daveandnokia
    No ja jestem ciekaw, co wyjdzie w Katowicach... i fajnie, że w końcu postarali się o dworzec we Wrocławiu

Nowicjusz
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Happy z pewnością nie zostaniesz fotografem

Nowicjusz
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A dworzec w Szczecinie jak był obskurny tak jest nadal , mały ciasny , brudny, jedyne co zrobili to deko pozbyli się meneli
    Zajmij się czymś, co nie wymaga aż tak wielkiego wysiłku umysłowego jak pisanie komentarzy. Puszczaj latawce, lep z plasteliny, puszczaj bańki. Może w tym będziesz lepszy.

Początkujący Osadnik Awatar Limbook
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    A dworzec w Szczecinie jak był obskurny tak jest nadal , mały ciasny , brudny, jedyne co zrobili to deko pozbyli się meneli
    No racja już stacja na Przecławiu lepiej wygląda

Osadnik Awatar Scrool
    Serwer
    Słoneczny Gród
    No to i Ja dodam coś od siebie . Tego chyba nikomu nie trzeba opisywać co to jest i gdzie się znajduje.

Nowicjusz
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Limbook Zobacz posta
    No racja już stacja na Przecławiu lepiej wygląda
    Na stacji w Przecławiu nie byłem ale na Gumieńcach owszem - Europa
    Zajmij się czymś, co nie wymaga aż tak wielkiego wysiłku umysłowego jak pisanie komentarzy. Puszczaj latawce, lep z plasteliny, puszczaj bańki. Może w tym będziesz lepszy.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów