Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Kolejne eventy

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia

Kolejne eventy

Na pewno będą kolejne eventy i kolejne nagrody.
    W kolejności podejrzewam że będą:
    event olimpijski
    event halloweenowy
    event bożonarodzeniowy
    Na ten ostatni proponuję pałac zimowy
    2 funkcje - ozdobna (im większa różnorodność budynków tym ciekawiej) i praktyczna - dodaje 100 do populacji (coś jak mroczna forteca tylko o innym, zimowym, może świątecznym wyglądzie).

Drugą propozycją jest "biedaszyb" złota.
    Coś takiego jak kopalnia rudy miedzi tyle o innych parametrach.
    1. Budujemy go na złożu
    2. Jest niewyczerpany
    różnice - wzięte z kopalni diamentów
    1. Nie można rozbudować
    2. Nie można bufować
    i parametry pracy
    1. czas wydobycia 1 rudy 24 minuty
    2. pracuje tylko wtedy gdy gracz jest zalogowany.
    Z jednej strony urozmaiciłby wachlarz budynków, z drugiej nie wpłynąłby specjalnie na gospodarkę.

Odkrywca Awatar Fourola
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Moim zdaniem Ty w ogóle nie masz pojęcia o czym mówisz.

Zacznę od tych wydarzeń. Oczywiście, że będą, już nawet były, na innych serwerach. Przecież masz prezenty, pisanki, dynie. Co tu dużo mówić, dziękujemy za oczywiste informacje.
    Kupowanie takich zamków raczej jest szkodliwe dla samej gry.

Czemu aż tak 'nerfować' [bo brak mi innego słowa] taki budynek? Dlaczego miałby to być jedyny budynek, który produkuje tylko wtedy, gdy jesteśmy zalogowani? To jest idiotyczne. Do tego 1 rudy złota na 24 minuty, normalna kopalnia dawałaby 10 rudy w tym czasie i to bez premii. Zupełnie nieopłacalna rzecz. Z jedną rzeczą się zgodzę, żeby nie było samej krytyki. Twój budynek nie wpłynąłby specjalnie na gospodarkę[, ponieważ nikt o zdrowych zmysłach by go nie postawił.]

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Fourola Zobacz posta
    Moim zdaniem Ty w ogóle nie masz pojęcia o czym mówisz.

Zacznę od tych wydarzeń. Oczywiście, że będą, już nawet były, na innych serwerach. Przecież masz prezenty, pisanki, dynie. Co tu dużo mówić, dziękujemy za oczywiste informacje.
    Kupowanie takich zamków raczej jest szkodliwe dla samej gry.

Czemu aż tak 'nerfować' [bo brak mi innego słowa] taki budynek? Dlaczego miałby to być jedyny budynek, który produkuje tylko wtedy, gdy jesteśmy zalogowani? To jest idiotyczne. Do tego 1 rudy złota na 24 minuty, normalna kopalnia dawałaby 10 rudy w tym czasie i to bez premii. Zupełnie nieopłacalna rzecz. Z jedną rzeczą się zgodzę, żeby nie było samej krytyki. Twój budynek nie wpłynąłby specjalnie na gospodarkę[, ponieważ nikt o zdrowych zmysłach by go nie postawił.]
    Najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem, wtedy będziesz wiedział czy mam pojęcie o czym piszę.
    1. Na czym miałaby polegać szkodliwość takich zamków dla gry?
    2. Ty chciałbyś w ramach eventu czyli de facto darmo kolejnego super generała albo ekstra kopalnię. która dawały by nie wiadomo ile rudy złota dziennie. Za darmo. W miarę kolejnych eventów nagrody będą siłą rzeczy coraz mniej atrakcyjne zwłaszcza dla zaawansowanych graczy. Dlatego dobrze by było żeby mimo niskiej użyteczności były jednocześnie atrakcyjne. Nikt już nie powtórzy budynku typu opactwo który rozregulował rynek.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Opactwo nie rozregulowało rynku. Zmieniło tylko ceny napitku. Tak to na rynkach bywa.

Początkujący Odkrywca Awatar Herr_Uther
    Serwer
    Nowy Świat
    Opactwo to był strzał w stopę, dawało za duzy bonus względem zwykłych piwowarów i za łatwo było je zdobyć więc BB już chyba nie powtórzy tego błędu. Teraz praktycznie nikt nie ma kosztujących sporo pozwoleń warsztatów piwowara tylko 1-2 opactwa i nadmiar napitku

Eventu olimpijskiego nie będzie na 100% - za blisko jest eventu piłkarskiego więc raz że firma by się nie wyrobiła z implementacją go do gry (event wielkanocny miał znaczny obsuw mimo, że pracowano nad nim kilka tygodni, nad piłkarskim tez pracowano kilka tygodni i ledwo ledwo zmiescili się w terminie) a dwa - gracze mieliby przesyt eventów, za dużo unikalnych budynków na raz (strata kasy dla BB - mniejsza sprzedaż takich budynków w item shopie)

Biedaszyb to pomysł poroniony - gdyby pracował wtedy kiedy gracza nie ma to było jeszcze jeszcze (ale znowu za bardzo ułatwiłby pozyskiwanie złota) ale jeżeli ma pracować tylko wtedy kiedy jestem zalogowany - jaką mam motywację żeby stawiać biedaszyb jeżeli mogę sobie postawić zwykła kopalnie i ją buffować skoro jestem zalogowany? A poza tym - pomyśl o tym efekcie cieplarnianym jaki wywołają setki włączonych non-stop komputerów no-lifów które nie będą chciały tracić tych paru grudek złota w nocy kiedy śpią :-)
    Ostatnio edytowane przez Herr_Uther ; 01.07.2012 o 08:05
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie każdy może mieć 1-2 opactwa, policz sobie ilość wszystkich dostępnych piłek na serwerze nie dało się ich produkować, więc można policzyć ich ilość na serwerze. Nawet nie wiedząc ilu jest graczy na serwerze, ale wiedząc ile każdy mógł włożyć ich do ogólnej puli i ile kosztuje opactwo, nie da rady aby każdy miał po 2 opactwa

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ale nawet do piłek trzeba doliczyć to, że graczy z 2 wyspami jest sporo... przy buffowaniu nie raz widać, że wyspa jest okrojona całkowicie z pewnych dziedzin gospodarki by tylko tworzyć wojo na przygody, a druga zaraz praktycznie odcieta od przygod, a tylko do walenia wszystkiego pozostałego. Piłki w tym też sie dublują...

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    pałac zimowy to do wygrania w evencie z okazji rewolucji

Osadnik Awatar Wolf43211
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie przesadzałbym z tymi opactwami niektórzy dorobili się 3-4 z samego handlu , jeśli nie więcej ale nie ganiałem im po całej wyspie ja mam jedno + 5hotdogów (1x150 piłek ) + 2x puchar europy ( coś koło 240 piłek za szt) jak widac idzie zdobyć bez oszukiwania ale nie ma nic za darmo i trzeba poświęcić na to trochę czasu .

Uther ma racje trzeba oszczędzać tą bidną 3-cią planetę od słońca
    Ostatnio edytowane przez Wolf43211 ; 10.07.2012 o 22:19

Uprawnienia umieszczania postów