Zobacz wyniki ankiety: Czy uważasz że handel zaczyna nie mieć sensu?

Głosujących
18. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

7 38.89%
  • Nie

11 61.11%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Handel nie ma Sensu. A co wy o tym myślicie ?

Początkujący Osadnik Awatar PanKonop
    Serwer
    Nowy Świat

Handel nie ma Sensu. A co wy o tym myślicie ?

To jest fragment rozmowy graczy czy wy też macie takie samo zdanie ?
    A: ja sprzedaje 100 kusz po 160 monet
    B:asa to juxz niezle ceny spadły6
    B:dobra padakazaniedlugo bedawarte tyle co armaty(1:1) haha
    A:Nom. Po 170 to nikt nie chce brać. Musi być jakiś zdesperowany żeby wziąć
    Bowiem wam ze tutaj prawa ekonomi nie działaja ni chuchu popyt i podaż to mit
    A: a jeszcze jak ja robiłem kuszników to po 220 kupowałem za 100 szt
    A:To dlatego że są nagrody za przygody
    B:jak czegos nie pozieniaja tp ta gra to bedie mega do dupy
    A:Gdyby nagrody były tylko w formie surowców a nie gotowych produktów to prawo popytu i podaży miało by tu sens
    A:Każdy by cenił wyprodukowane przedmioty i byłyby bardziej wartościowe
    A:teraz nawet budowanie tak drogich budynków jak tarta egzotyczne itp zwyczajnie nie ma sensu
    A:tzn sens jest bo później trzeba rozbudowywać budynki. Ale Budowle do wytwarzania oręża nie ma sensu budować
    B:jak dalej tak pojdzie to handel nie bedzie miał sensu ja np mam wszytskoiego od ****a i nie musze wogole handlowac alew potrzbuje monet ale jak ja mam sprzedawac paczke za za 10 sztuk to chyba wole to 3mac w magazynie bo szkoda moje go czasu i surowóć na produkcje
    C:hmm mozna sie pocieszac tym ze to beta
    C:ale z 2 strony co to za beta skoro mozna wydawac zlotowki za boosty

Początkujący Osadnik Awatar Saimon
    Serwer
    Nowy Świat
    jak nie ma sensu to nie handluj

Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Saimon Zobacz posta
    jak nie ma sensu to nie handluj
    Rozmowa z tobą nie ma sensu albo gadaj na temat albo się nie udzielaj bo Spamujesz forum

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Co o tym myślę?
    Myślę, że rozmówcy nie mają pojęcia, czym jest podaż i popyt.
    Oraz, że jeśli ktoś wyśrubował sobie gospodarkę za klejnoty do takiego stopnia, że ma full wszystkiego i nie chce mu się sprzedawać, to właśnie sam sobie zepsuł przyjemność z gry. I mam nadzieję, że wydał dużo, dużo kasy tylko po to, żeby się teraz nudzić.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Ja tu nie widzę żadnej propozycji, tylko rozmowę 2 ludzi. Handel zawsze ma sens. Jak wolisz trzymać towary i przepełnione magazyny i nic więcej nie produkować, to można tylko pogratulować.

Początkujący Osadnik Awatar Saimon
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez PanKonop Zobacz posta
    Rozmowa z tobą nie ma sensu albo gadaj na temat albo się nie udzielaj bo Spamujesz forum

ahahah spam to jest w Twoim wykonaniu ze handel nie ma sensu

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Budynkow mistrzowskich tak czy siak nie bedzie sie oplacac budowac, bo jednostki je wykorzystujace sa tak drogie, ze nie oplaca sie ich tracic. Dzieki temu popyt na bron mistrzowska jest staly, i rowny w przyblizeniu 2500 kuszom i w zaleznosci od humoru, zeru albo jakiejs niewielkiej liczbie armat/ mieczy dam.

Nawet gdyby bronie te byly niedostepne z przygod, to przy tak ograniczonym popycie wystarczyloby 1% populacji produkujace ta bron, zeby bardzo szybko rynek sie nasycil.

Natomiast odnosnie tego czy handel ma sens - pol gry mozna przeciac tracac samych rekrutow, a bron na nich/ chleb i piwo produkowac samemu - wiec handel jest i od zawsze byl calkowicie opcjonalny.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Serwer
    Nowy Świat
    Tutaj nie chodzi chyba o trzymanie towarów tylko o ich cenę. Towary które powinny być drogie są bardzo tanie i jeśli tak dalej będzie to paczkę chleba będzie można kupić za 4 monety więc jej produkcja chyba nie ma sens więcej się naczekasz przesiedzisz na handlowym niż to jest warte.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    To zrezygnuj z produkcji, postaw same kopalnie złota, piece do złota i mennice, produkuj monety i skupuj to za bezcen

Osadnik Awatar Hugh
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Dzej_Ti Zobacz posta
    To zrezygnuj z produkcji, postaw same kopalnie złota, piece do złota i mennice, produkuj monety i skupuj to za bezcen
    Wyjął mi to Kolega z ust. Ten co zaczął ten post jest bez sensu. Przez duże "S". Pozdro dla Kolonii

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów