Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Konieczne ulepszenie gry!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Konieczne ulepszenie gry!

Mam już ponad 20 lat oraz styczność z kilkoma różnymi przeglądarkowymi grami strategicznymi i muszę rzec, że jednej z super hiper najbardziej podstawowych funkcji ta niestety nie ma. Razi w oczy i utrudnia zabawę...
    O czym mowa? O wskaźnikach globalnego przyrostu surowców... Na samym początku to pikuś sobie dodać kilka desek, ale w miarę rozwijania swojej wioski w potężne miasto, gdzie porozrzucane po całej mapie budowle produkują z różną częstotliwością surowce... gra może to zrobić szybko i bez wysiłku. Powinna automatycznie przeliczać jaką ilość (w przybliżeniu na godzinę) wyprodukujemy danego surowca.
    Zastosowanie tego ułatwiłoby kontrolę rozbudowy swoich włości i pomogło lepiej planować następne budowy.

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    również mam ponad 20 lat i styczność z kilkoma grami przeglądarkowymi, a także zwykłymi, grami na komórkę, grami 99999999 in one, grami planszowymi a także kilkoma grami RL typu w chowanego czy podchody. Uprawiam też sport. Ale to co nas głównie różni to to że czytam też pamiętnik dewelopera i wiem że to o czym tu piszesz jest już opracowywane. A co do porozrzucanych po mapie budynków, cóż nikt ci nie broni ich pogrupować (a i buffy łatwiej się rzuca).

Pozdrawiam Piotr Frączewski

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Ten pamiętnik dewelopera to faktycznie przydatny bajer, nigdy wcześniej nie czytałem ;p Dzięki!

Odkrywca Awatar Fourola
    Serwer
    Nowa Ziemia
    http://static3.thesettlersonline.pl/...konomiczny.jpg

To nawet na stronie głównej jest.. Jeżeli ktoś gra, to chyba czyta wiadomości od twórców..

Osadnik Awatar Wolf43211
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Mi tam nie przeszkadza brak tej funkcji , wszystko mniej więcej na oko widać co i ile się produkuje w danym czasie .Bardziej by mi odpowiadało gdybym miał zamiast tego ikonkę bezpośredniego dostępu do magazynu prowiantu i koszar , ułatwiło by mi to życie i zaoszczędziło czasu ale od biedy mozna używać generałów do szybkiej teleportacji .

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    jest jeszcze jeden podstawowy błąd gry a mianowicie zbyt niski poziom pozwoleń na budowę po podbiciu wszystkich nijak to ma się do wzrostu poziomu i większej ilości opcji menu budowy, a droga sprawa to populacja jest trochę źle skalkulowana bo przyrost ludności jest stały niezależnie od ilości budynków, powinno być tak ze każdy dom ma przyrost np. 10min. na człowieczka a domów mamy np.35 to co 10min. mamy 35 ludków a nie co 10min. mamy jednego ludka choćbym miał 100 domków.
    A tez przewaliłem sporo strategii przez jakiś czas i wiem jak to działa w innych grach, pozdrawiam.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Wolf43211 Zobacz posta
    Mi tam nie przeszkadza brak tej funkcji , wszystko mniej więcej na oko widać co i ile się produkuje w danym czasie .Bardziej by mi odpowiadało gdybym miał zamiast tego ikonkę bezpośredniego dostępu do magazynu prowiantu i koszar , ułatwiło by mi to życie i zaoszczędziło czasu ale od biedy mozna używać generałów do szybkiej teleportacji .
    Magazyn prowiantu - wciśnij p
    Koszary - wciśnij b
    Dom władyki - wciśnij h

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Strefy nie sa ponumerowane bez sensu ja dajesz 9 to przeskakujesz do s9 itp bardzo proste.

Osadnik Awatar scorpion63
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dodam tylko, że już od dziś można będzie przetestować podgląd ekonomiczny na serwerze testowym

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Co do liczby produkowanych surowców/rzeczy.. Niedługo wprowadzą, bodajże 25.07 wgrali już to na testowym serwerze.. Wcześniej też wgrali możliwość przenoszenia budynków, wystarczy poczekać .

Uprawnienia umieszczania postów