Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za wprowadzeniem hodowli do gry?

Głosujących
4. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

4 100.00%
  • Nie

0 0%
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Hodowla

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Hodowla

Nie wiem czy był taki wątek ale brakuje mi na wyspie hodowli np. moglibyśmy hodować krówki w gospodarstwach z których mielibyśmy mięso i mleko(na razie nie wymysliłem do czego przydatne byłoby mleko może produkcja ciasta w piekarni). Oczywiście są inne zwierzęta hodowlane np.świnki(kiełbaski) albo kurki(jajka) a ponieważ gramy na wysepce, która przypomina dużą wioskę to uważam że powinna zostać wprowdzona hodowla.

Co wy na to?

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    To akurat ciekawy pomysł, chociaż wystarczyłoby, gdyby hodowla dawała samo mięso. Możnaby zamieniać w ten sposób zboże i wodę, tak jak w konie. Oczywiście musiałoby to być jakoś dobrze zbalansowane, albo względem stosunku zboże+woda:[produkowane] mięso, albo czasu produkcji. Odebrałoby to może nakaz uzupełniania zasobów zwierzyny przez przynętę, ale stworzyłoby możliwość alternatywnej strategii - tak jak jest z węglem, pochodzącym albo z kopalń, albo od smolarzy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Mogliby np. wprowadzic dwa nowe budynki folwark(hodowanie krówek lub świnek) z którego mielibyśmy mięso i mleko(do produkcji potrzebne zboże i woda) oraz kurnik(kaczki,gęsi lub kury) z którego byłyby jajka(do producji potrzebne zboże i woda). W ten sposób powstałby nowy produkt CIASTO(mleko+jajka+mąka) który działałby na zasadzie koszyka Irmy np. premia 8godz jak ktośby sam sobie bufował a innym 16godz

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Tak to czytam i się zastanawiam, ale wydaje mi się że zamiast ciasta wystarczyłoby po prostu jajka same i w magazynie prowiantu dodać kolejną buffkę, Obecne bufki to 30min x4 = 2h x3 = 6h więc kolejne x2 = 12h, tylko trzeba by dokładnie dobrać czas produkcji i potrzebną ilość, ale ogólny pomysł dwóch nowych budynków: obora i kurnik są jak najbardziej trafione.
    Z racji że Polskich pomysłów raczej się nie stosuje to trzeba by te najlepsze pomysły dokładnie przetłumaczyć i dawać na głównym forum gry.

Odkrywca Awatar Fourola
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ważne jest, że RYBY, CHLEB i MIĘSO mają dodatkową funkcję. Przydałaby się dodatkowa funkcja dla nowego surowca, więcej niż 1, bo wtedy będzie to marnowaniem pozwoleń budowlanych.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    witam serdecznie podobny watek został już utworzony przeze mnie zapraszam do poczytania i komentowania

http://forum.thesettlersonline.pl/th...hlight=hodowla

Babelek
    Swietny pomysl z ta hodowla , mozna zalozyc hodowle baranow. Tego towaru raczej nie brakuje.

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Brak ankiety, więc temat do zamknięcia.

Swoją drogą temat z "jajkami" poruszył już Poznańczyk - szkoda że Państwo nie czytają uważnie forum.

Uprawnienia umieszczania postów