Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Weekend i kolejne problemy z serwerem :(

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Weekend i kolejne problemy z serwerem :(

powoli sie to juz staje chyba tradycja...rozpoczyna sie weekend i mamy ponownie szargane nerwy.Znajomy wysyla zapro do przygody,ktore nie dochodzi_slot zablokowany innych lootow przyjac nie moge chocbym chcial i ciagle laaaaaaggggiiiiii....kiedy w koncu admini uswiadomia sobie,ze serwer nie wytrzymuje natloku graczy?co tydzien czytam,ze problem zostal zlokalizowany i bedzie przy najblizszej przerwie usuniety i owszem wydaje sie,ze jest,lecz niestety nie na dlugo Poza tym admini nie pracuja w weekendy,wiec na jakas poprawe znow trzeba czekac do min.poniedzialku_to przykre

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    szczerze to nawet forum chodzi jak slimak

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A w tygodniu było u Was OK? Szczęściarze!!

Początkujący Osadnik Awatar Fisheye
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Czyli rozumiem, że prędkość ładowania mapy, praca interface'u i mechanizów gry to wina zapchanych serwerów? Jeśli tak to dobrze. Bałem się, że to wina po mojej stronie.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie wiem jak na innych serwerach, na Nowej Ziemi wszystko ładuje się i działa relatywnie szybko. Jedyny problem w tym, że tak samo szybko następuje "Brak połączenia z serwerem" i trzeba ponownie wczytywać grę.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    A ja zaktualizowałem Flasha (wyskoczyło mi, że jest to wymagane, chociaż nigdy wcześniej tego nie miałem), po czym gra nadal pokazuje mi komunikat, że nie mogę włączyć gry, bo Flash nieaktualny. Oj, niedobrze sie dzieje moi państwo.

daveandnokia
    Horn_de_Vidia,
    miałem podobnie, ale to była wina wtyczki flash. Odinstaluj i jeszcze raz zainstaluj sobie wtyczkę flash...

daveandnokia
    Cytat Zamieszczone przez Fisheye Zobacz posta
    Czyli rozumiem, że prędkość ładowania mapy, praca interface'u i mechanizów gry to wina zapchanych serwerów? Jeśli tak to dobrze. Bałem się, że to wina po mojej stronie.
    Mi jakoś szybko ładuje się gra, a też mam na Słonecznym Grodzie... nasz serwer działa bezproblemowo i bardzo szybko ładuje się całość, tak w przypadku u mnie jest...
    PS. Zapomniałem dopisać, iż też uruchomiłem grę po 1 w nocy...

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    mi zaczęło standardowo jak co tydzień zrywać połączenie serwera, nie moge się zalogowac od godziny, a obiecywali że po tej czwartkowej przerwie wszystko będzie w porządku. Smutne

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Lumpola, nigdzie nie pisałem, że po czwartkowej przerwie będzie lepiej. Mogę jednak napisać, że technicy przygotowują nowy system, który pozwoli wykryć co dokładnie wywołuje te obciążenia na serwerze nr 1. Być może jest to jakiś gracz, który skryptami "zapycha" serwer, być może pojawił się jakiś błąd na jakiejś wyspie, być może któraś przygoda nie działa tak jak powinna, być może... no właśnie, możliwości jest sporo.

Na razie udało się ustalić, który proces sprawia (jakie są okoliczności), że takie utrudnienia występują na serwerze Nowa Ziemia, teraz trwają prace nad systemem, który pomoże zlokalizować ich źródło. Prawdopodobnie już w następnym tygodniu dostanę aktualizację w tej sprawie. Gdy tylko tak się stanie, od razu Was o tym poinformuję.

Obecnie możemy stosować jedynie rozwiązania doraźne, na rozwiązanie stałe trzeba jeszcze trochę poczekać, niestety.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów