Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Błąd duplikujący przedmioty

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Fourola Zobacz posta
    Nie da rady podwajać surowców, doświadczenia, nagród.

W grach występuje coś w stylu 'strona klienta' oraz 'strona serwera'.

Jeżeli za szybko klikniesz, dostaniesz parę razy więcej czegoś w menu gwiazdy lub doświadczenia, możesz nawet wbić poziom.
    Jednak tylko Ty to widzisz, w swojej przeglądarce, a u innych jest w porządku. Po jakimś czasie, gdy połączysz się z bazą danych, dane są uaktualniane na poprawne. Zapobiega to tysiącom bezsensownych zapytań wysyłanych do bazy danych.

Tak samo mogę sobie grać w jakąś grę tekstową, gdzie występuje energia. Widzę, że mam jej 10/10. Za pomocą javascriptu mogę bez problemu sobie ustawić 500/500 energii, ale to mi nic nie daje - to się dzieje po stronie klienta, mojej przeglądarki. Podobnie jest w tej grze.

Oczywiście w pewnych prostych grach bez multiplayera można zmieniać swoje statystyki, przedmioty, atrybuty, jeżeli się na tym znamy. Jednak w grach multiplayer nie da się tak łatwo oszukiwać w ten sposób. Przypadki, wyjątki, błędy się zdarzają, jednak to, o czym mówisz - nie działa.
    A jak to wytłumaczysz na koszach?

Odkrywca Awatar Fourola
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Iskidv Zobacz posta
    A jak to wytłumaczysz na koszach?
    Mamy wyjątek, widocznie coś musieli przeoczyć. W każdym razie błąd, który jest opisywany w tym temacie nie przynosi żadnych korzyści.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Mamy wyjątek, widocznie coś musieli przeoczyć. W każdym razie błąd, który jest opisywany w tym temacie nie przynosi żadnych korzyści.
    Wiec wypowiadaj sie dokładniej

Odkrywca Awatar Fourola
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wiec wypowiadaj sie dokładniej
    Szczerze mówiąc, to wyraziłem się jasno. : )

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Szczerze mówiąc, to wyraziłem się jasno. : )
    Pisałeś że nie da rady podwajać surowców A to nie prawda bo kosz to też w pewnym sensie surowiec

Odkrywca Awatar Fourola
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Pisałeś że nie da rady podwajać surowców A to nie prawda bo kosz to też w pewnym sensie surowiec
    To nie jest surowiec tylko premia. Zresztą odnoszę się do tematu - wiadomości, odpowiadam na problem a nie rozpowiadam o błędach. : )

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To nie jest surowiec tylko premia. Zresztą odnoszę się do tematu - wiadomości, odpowiadam na problem a nie rozpowiadam o błędach. : )
    Kosz to surowiec który daje nam premię

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    ja se niedawno 3x exp z wikingów dodałem, przy pomyślnych lagach to nie problem

(a ile tytanu w gwieździe było xd)

Osadnik Awatar Secmat
    Serwer
    Nowy Świat
    doładowania są surowcami a je rzucając sobie można zbugować na dwie inne osoby rzucając taką papugę na swoje i 2 inne konta, zresztą to widać na handlowym. Często ktoś sprzedaje doładowanie do kopalni nie jako papugę w prezencie tylko sam ci doładuje osobiście za opłatą, więc nie dość że rzucą ją sobie to jeszcze mu ktoś zapłaci żeby rzucić komuś, a jak zdąży to, i znajomy w gildii dostanie gratis. Proceder ten szerzy się głównie wśród gildii jak się znajdzie parę zaufanych osób, wtedy u takich można znaleźć po 80.000+ w ławicach ryb albo 80.000 + mięsa dla łowców.
    Ostatnio edytowane przez Secmat ; 13.06.2012 o 22:56

parsifal71
    a ja się nie zgodzę.... mecz otwarcia zakończony,jestem na 26 lvl i dostaję nagle 32 lvl...wysyłam odkrywcę na długie poszukiwania na 1d ,po czym wraca mi z serwera poziom na 31..... a jednak odkrywca miał długą misję i szukał 24h mimo że poziom mnie do tego nie uprawniał....

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów