Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Błąd duplikujący przedmioty

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Błąd duplikujący przedmioty

Dzisiaj, kiedy mój geolog wrócił z poszukiwania skarbu, zauważyłem, że wiadomość można zobaczyć jeszcze przez chwilę po odebraniu przedmiotów i można przez to je podwoić.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie da rady.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Nie wiem, mi się jakoś udało to zrobić. Może to nie działa na innych światach czy coś?

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Na nowej ziemii jest i tak najwiecej błędów

Początkujący Osadnik Awatar Stonka
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie wiem czy dokładnie o to Ci chodzi ale czasami faktycznie są 2 przedmioty, z tym że po dodaniu jeden robi się szary i nie znika [oraz nie dodaje].

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    te przedmioty i tak po relogu znikną, raz miałem ze 2x zaakceptowałem te samą rezydencji i w gwieździe były dwie, nawet obie sie postawiły, ale po relogu jedna i tak znikła

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Tak, o to mi chodzi, ale mi ten przedmiot nie zrobił się szary i mogłem go dodać :O

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A nie mówiłem że nie działa? :P

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    A może i jednak się pomyliłem, możliwe że jednak nie mogłem dodać, więc błąd nie jest taki poważny.

Odkrywca Awatar Fourola
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie da rady podwajać surowców, doświadczenia, nagród.

W grach występuje coś w stylu 'strona klienta' oraz 'strona serwera'.

Jeżeli za szybko klikniesz, dostaniesz parę razy więcej czegoś w menu gwiazdy lub doświadczenia, możesz nawet wbić poziom.
    Jednak tylko Ty to widzisz, w swojej przeglądarce, a u innych jest w porządku. Po jakimś czasie, gdy połączysz się z bazą danych, dane są uaktualniane na poprawne. Zapobiega to tysiącom bezsensownych zapytań wysyłanych do bazy danych.

Tak samo mogę sobie grać w jakąś grę tekstową, gdzie występuje energia. Widzę, że mam jej 10/10. Za pomocą javascriptu mogę bez problemu sobie ustawić 500/500 energii, ale to mi nic nie daje - to się dzieje po stronie klienta, mojej przeglądarki. Podobnie jest w tej grze.

Oczywiście w pewnych prostych grach bez multiplayera można zmieniać swoje statystyki, przedmioty, atrybuty, jeżeli się na tym znamy. Jednak w grach multiplayer nie da się tak łatwo oszukiwać w ten sposób. Przypadki, wyjątki, błędy się zdarzają, jednak to, o czym mówisz - nie działa.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów