Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Zbyt mała wyspa

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Fourola Zobacz posta
    Chyba NIEPRZESTAWIENIE garnizonu - po przygodzie.
    Chodzi o to że jak masz garnizon, to dajesz mu przeniesienie i pokazują się wtedy wolne pola na zielono.

Odkrywca Awatar Fourola
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ten temat udowadnia, że każdy gra jak chce mając identyczną wyspę do zagospodarowania. Nie wiem co ten temat robi w "sugestiach".
    Na większą wyspę nie masz co liczyć. AczeTom ma zdecydowanie ciekawszą i łatwiejszą do ogarnięcia wyspę niż Ty, ale skoro będziesz stał przy przekonaniu "Powiększcie wyspę, bo ja tak chcę." bez przyjmowania krytyki lub po prostu rad, to powodzenia.

Ciekawy pomysł z zielonymi miejscami dla generała. Niby oczywisty, a nie skojarzyłem.

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Acze magazyny też masz wszystkie w jednym miejscu? Sorry nie mogłem sie powstrzymać. Buffuje sie przynajmniej łatwo. Pozdr.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jakbyś zauważył to właśnie grupowanie tych samych budynków wokół magazynów jest najlepszym sposobem na rozbudowę wyspy.

Łatwiej się bufuje to raz, a dwa że lepiej ogarnąć. Większośc graczy których znam ma właśnie w ten sposób pobudowaną mapę.

SzaroBrody
    Cytat Zamieszczone przez Zbig72 Zobacz posta
    A może policzcie ile macie Budynków, z wyróżnieniem ilości gospodarstw i wszystkich budynków które zajmują więcej niż standardowy kwadracik.
    Ciekaw jestem ile w ogóle się mieści budynków na wyspie? I komu udało się ich pomieścić najwięcej?
    na wyspie można spokojnie postawić 600 budynków, jeśli ktoś nie wierzy to na forum jest jakaś mapka z zaznaczeniem gdzie można budować, analizując taką mapkę i rysując sobie siateczkę na tym optymalną mam 602 miejsca 2x2 i obok niektórych są jeszcze kratki więc spokojnie większe budynki można postawić i nadal zachowamy 600 budynków

AczeTom: budowanie gospodarstw na s3 zdala od pól raczej optymalne nie jest

Osadnik Awatar Wolf43211
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez BoskaGandzia Zobacz posta
    Ustawienie budynków -złe? Większej bredni nie słyszałem.
    Potwierdzam , trochę kiczowato rezydencje poupychane całości nie sprawdzałem ale na pewno zaśmiecone jest rezydencjami tyle na pierwszy rzut okiem .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów