Nie wiem jak to zrobicie ale musicie powiększyć wyspę - muszę uzależniać swoje eko od rozmiarów wyspy - nie dam rady stawiać np zamków bo nie ma juz na nie miejsca.
Nie wiem jak to zrobicie ale musicie powiększyć wyspę - muszę uzależniać swoje eko od rozmiarów wyspy - nie dam rady stawiać np zamków bo nie ma juz na nie miejsca.
1. Nie widać za bardzo.
2. Trochę miejsca masz, a trochę źle ustawiasz budynki.
Studnie są po to aby wypełnić każdy element mapy - pokazać ile wolnych pól jest. Ustawienie budynków -złe? Większej bredni nie słyszałem.
Od tego są drogi, a nie studnie. Oczywiście studnie też można mieć, to nie zaszkodzi, jednak drogi zdecydowanie pomagają. Chyba, że to nam chcesz pokazać, to rozumiem.
+Ustawienie nie jest najlepsze, masz wiele niewykorzystanego miejsca. Rezydencje z idealnej lokacji można wyrzucić. Ale skoro uważasz to za brednie, to się nie będę wysiłał - po co pytasz. ; )
A jednak.. Mroczny Zamek jest ładny, ale mniej opłacalny od rezydencji - można go więc wyrzucić, jeżeli nie zależy Tobie na wyglądzie wioski.
W strefie7, masz jedno miejsce 2x2 puste, tuż przy lewym skraju mapy.
Ostatnio edytowane przez Fourola ; 10.06.2012 o 18:46
w ogóle na pograniczu 4i 7 strefy nad wodą jest sporo miejsca, idealne na rezydencje
[IMG][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/846/mojawyspa.png/]
Dobrze ci napisał Fourola masz źle ustawione budynki
mam na swojej wyspie 340 pozwoleń,
60 rezydencji
40 młynów wodnych
4 opactwa
i mam jeszcze dużo wolnego miejsca
a najprostszym sposobem na sprawdzenie wolnego miejsca jest przedstawianie garnizonu
Chyba NIEPRZESTAWIENIE garnizonu - po przygodzie.
A może policzcie ile macie Budynków, z wyróżnieniem ilości gospodarstw i wszystkich budynków które zajmują więcej niż standardowy kwadracik.
Ciekaw jestem ile w ogóle się mieści budynków na wyspie? I komu udało się ich pomieścić najwięcej?