Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Opactwo - proponowana poprawka

Początkujący Osadnik Awatar mTymieniecki
    Serwer
    Nowa Ziemia

Opactwo - proponowana poprawka

Witam,

Nie wiem czy tak ma być, ale na chwilę obecną można poprowadzić drogę przez środek Opactwa. Proponuję zablokować całą przestrzeń zajmowaną przez ten budynek.

Pozdr
    mtymieniecki

Odkrywca Awatar Fourola
    Serwer
    Nowa Ziemia
    To opactwo jest traktowane jak budynek 2x2. Tak najprościej można to określić. Podobny błąd jest z kopalnią złota/dowolnym budynkiem w s2..
    Zgłaszałem nawet na tso cos podobnego, powiedzieli, że naprawią, ale jakoś im się chyba nie śpieszy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    ja miałem w pokazanym miejscu drogę i spokojnie można bylo opactwo wybudować ...
    teraz podczas ładowania mapy wyraźnie widać ze stoi ono na drodze, bo droga sie wczytuje najpierw, potem budynek

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    nie macie innych problemów do naprawiania?
    serio xD

tak jak ostatnio naprawiono problem, ze garnizony po powrocie z misji juz nie będa stawiac sie tam gdzie normalnie się nie da - tylko czy to naprawde było takie istotne? ;]
    Wazniejsze chyba aby np wyprodukowali wreszcie coś aby drogi miały sens, albo żeby wsio nie wyglądało jak układ zagospodarowania przestrzennego jak na mahattanie ;]

Odkrywca Awatar Fourola
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Tindaloo Zobacz posta
    nie macie innych problemów do naprawiania?
    serio xD

tak jak ostatnio naprawiono problem, ze garnizony po powrocie z misji juz nie będa stawiac sie tam gdzie normalnie się nie da - tylko czy to naprawde było takie istotne? ;]
    Wazniejsze chyba aby np wyprodukowali wreszcie coś aby drogi miały sens, albo żeby wsio nie wyglądało jak układ zagospodarowania przestrzennego jak na mahattanie ;]

Dla każdego coś innego ma sens. Dlaczego mieliby dawać bonus do dróg? Nic nie kosztują, można bez problemu calą mapę drogami zapełnić. Nie będą one dawać korzyści, to chbya oczywiste, więc nie wiem czemu nawet o tym myślisz. ; )

A problem jest zdecydowanie ważniejszy niż korzyść z dróg, która prawdopodobnie nigdy nie zostanie wprowadzona.

Osadnik Awatar Wolf43211
    Serwer
    Słoneczny Gród
    U mnie Opactwo zajmuje jedno pole a kościołek w tle to wystający element dekoracji i pewnie tak to winno się traktować .

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Opactwo to przegięcie, jeszcze kilka takich eventowych budynkow i kompletnie rozwali się handel

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    nie rozwali się ;] bo niby jak

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Och tak, nie da rady już sprzedawać napitku po korzystnej cenie, to się "handel rozwalił" a piłki są chodliwe, da się sprzedać mało piłek za całkiem sporo złota czy innych surowców - dzienny przyrost +12 piłek dla każdego to dobry zastrzyk "kapitału". I dobrze, dzięki temu gra jest ciekawsza. Handel zaś działa tak, jak działał zawsze - prawem popytu i podaży.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów