Kilka podstawowych załozeń:
1/ gracz ma ograniczony czas na grę do 30 minut dziennie
2/ nie mam kasy na wydatek
3/ nudzi mu się notoryczne powielanie operacji, tym bardziej tych któych nie może wykonać w czasie 30 minut
W sumie chodzo o to że gra mogłaby stać się bardziej uznaną, przez wielu wiecej graczy obleganą gdyby nie monotonia.... bo:
a/ notorycznie trzeba używać geologów,gdzie tu sens.. powinni przeszukiwać teren - znajduować te standardowe złozą jeden raz , a potem aby nie byli nieużyteczni idą dalej ...szukać np złoża specjalne ...coś w rodzaju ewnetu ... ewent nie musi wystapić za każdym razem ..... może być składową ilosci logowań, ilosci walk (jakiegoś wzoru o ktorym żytkownicy nie wiedzą a któy wpływa na częstotliwość wystąpienia ewentu)
b/ uzupełnianie zapasów wody, n awyższym pzoiomie gry potrzeba kilkadziesiąt studni, czas budowy 1 minuta a wieć tracimy co dwa dni 30 minut na samo przeklikiwanie , oczywisćie ktoś moze zbudować studnię bez dna ...ale koszt kamieni czyli trzeba wydać jakieś 100zł
c/pola zbożą , podobnie jak wyzej ... można kupić silosy ktore napełniają nam owe pola ..znów wydatek w złotych .. (nie używałem nie wiem jak to działa jak większosć...opis przy silosie jest nikły)
d/ kopalnie które notorycznie trzeba budować... choć surowce są w tym samym miejscu i te same surowce... po co to .. i czas na budowę liczony w minutach na każdą
e/ a jeśli już ma być tak jak jest to moze kolejka budowania na 20 slotów w standardzie bo wtedy da się coś sensownie ustawić
reasumując:
stara gra , do której z przyjemnoscią wróciłem, niestety chęć zysku osób piszących - wygórowane stawki , skutecznie mnie zniecheciły do zakupu kamieni ..co więcej... monotonia gry ja położyłą.... według mnie zasoby wody i zboża powinny być niewyczerpalne, materiałów i minerałów powinny być odnawialne , ale ich ilosći do wydobycia powinny być 10 większe, czyli że kopalnia żelaza powinna mieć nie 500 a 5000 rudy ...i w podobnych relacjach inne kopalnie , wtedy już by to wyglądało inaczej,
w grze powinno się postawić na ekonomikę, na spsoób gry - walki ... na grupowe potyczkji pomiędzy gildiami....a nie na bezgraniczne klepanie i budowanie tego samego.....
pozdrawiam graczy ...
PS... usunięcie konta powinno być elelmentem konwencjonalnym w menu uzytkownika