Nie można się zalogować, od razu zrywa połączenie. Nawet jak się uda od czasu do czasu to nie daje się dodawać zleceń do magazynu prowiantu, wojsk do generała, wojsk do szkolenia w koszarach, żenada!
Nie można się zalogować, od razu zrywa połączenie. Nawet jak się uda od czasu do czasu to nie daje się dodawać zleceń do magazynu prowiantu, wojsk do generała, wojsk do szkolenia w koszarach, żenada!
A jak sie juz uda to nie chce wczytywac map przygody...
Jak jakimś cudem wejdzie do gry to mamy dosłownie sekundy na ogarnięcie... potem serwer pada i trzeba jeszcze raz wchodzić. Od 3 dni najdłużej gra działała mi 5,5 minutyŻałosne...
A czy użytkownicy zrobili coś by zorientować się jakiś problem ze szczegółami swój problem opisali pomocy technicznej na supporcie? Czy tylko na publiku marudzicie i wyrzucacie jad dla zabawy.
Wyczyść cache, przeloguj się w przeglądarce. Jeśli nie podziała, napisz zgłoszenie opisz (dokładnie problem) np. jaka przeglądarka, jej wersja i wszystko co jest związane z problemami z grą i wyślij do supportu przez formularz na stronie głównej gry.
Pozdrawiam,
MOD_Soliren
Dobre. Kolejny Twoj wspanialy wystep
Chcialbym zauwazyc ze nikt tutaj nie rzuca jadem. Ot, nie dziala jak powinno. Troche poszperaj na forum to znajdziesz moje wypowidzi ktore sa dalekie od plucia jadem w tej wlasnie kwestii (bo o innych sie teraz nie wypowiadam, gwoli wyjasnienia) a wrecz "bronie" adminow wielu bo wiem ze robia co moga zeby wszystko bylo tip-top.
Wcale tez nie mam zamiaru pisac do supportu bo dodam tam tylko kolejny, nic nie wnoszacy list-zazalenie. List o tresci jakich support dostal juz zapewne tysiace. Wymadrzanie sie pt Wyczyść cache, przeloguj się w przeglądarce itp swiadczy jedynie o ignorancji i postrzeganiu graczy jako bandy idiotow. Wiec proponuje sobie darowac. Namawianie do wyslania kolejnego zgloszenia-klonu do supportu przez moda jest dla mnie niezrozumiale. Oraz malo przydatne w sytuacji gdzie niektorzy wysylaja po kilka zgloszen dziennie. Kto to ma tam odbierac i czytac? BB zatrudnilo ruskie prostytutki do odbierania tych zgloszen, a te maja przez (jeszcze) trzy dni to ogarnac? I tak wiele z tego nie wyniknie.
Ja czekam cierpliwie az technicy zlokalizuja problem i go skutecznie rozwiaza. Poza tym rzucanie sie jak wsza "bo gra nie dziala" jest dla mnie rowniez iracjonalne. Zupelnie jakby oprocz TSO nic innego nie istnialo.
Luzu by sie troche przydalo tym smutnym jak (...) graczom.
O modach nie wspomne![]()
U Mnie co 3 minuty od 3 dni jest RESET
Przeglądarka: Mozilla Firefox
Cach czyszczony co 30 minut :/
Szkoda zachodu. MOD_Soliren i tak moze napisac ze przeciez nie podales wersji przegladarki![]()
Listów do świetnego supportu poszło z samego serwera Nowa Ziemia już pewnie ponad tysiąc, sam zdążyłem przez 3 dni wysłać 3 (każdy z innym problemem, między innymi tym). Więc pisanie przez moda o takich rzeczach jak czyszczenie ciasteczek itd to śmiech na sali. Świadczy o ignorancji wobec graczy i uważanie ich za bandę idiotów.
Dodam, że jak na razie na żaden z moich "listów" do supportu nie otrzymałem odpowiedzi.
Zastanawiam się właściwie kto tu rzuca jad? Bo każdy normalny człowiek widzi kto...
Ignorancja i jeszcze raz ignorancja!
Utrudnienia na serwerze nr 1 występujące w przeszłości nie powinny mieć już miejsca. Jeśli ktoś nadal nie może prawidłowo zalogować się do gry, a czyszczenie pamięci podręcznej nie pomaga, proszę pisać bezpośrednio do naszego Supportu.