Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Banowanie graczy na chacie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Banowanie graczy na chacie

Właśnie przed chwilą dostałem bana na chacie. Ban całkowicie zasłużony - za przekleństwa.

Uwagi mam jednak dwie:

po pierwsze primo - byłoby dobrze, gdybym zaraz po ukaraniu banem dostał wiadomość PW z informacją który Moderator mnie zbanował i jaka jest przyczyna bana plus informacja, gdzie mam się zgłosić, jeśli nie zgadzam się z karą

po drugie primo - zostałem odcięty od wszystkich kanałów (łącznie z kanałem mojej gildii) - myślę, że to niepotrzebne, wystarczyłoby zbanowanie mnie na kanale global-1, global-7 i pomoc
    w końcu - jesli na kanale gildii zachowuję się niepoprawnie, to są w gildii ludzie, którzy mogą mi wymierzyć karę (wyproszenie z gildii)

moim zdaniem na globalu powinien być rygor - są zachowania, które po prostu są niedopuszczalne na publicznych kanałach dyskusji (jak np. przeklinanie), ale w ramach gildii? dlaczego moderator kanału publicznego ma prawo pozbawiania mnie dostępu do kanału gildii??
    Niech administratorzy każdej gildii sami decydują, kto może się na kanale gildii wypowiadać, kto nie.

proponuję zmienić ustawienia dotyczące banowania graczy w taki sposób, aby ban wymierzany przez modów kanału ogólnego skutkował:
    1. wysłanie do ukaranego informacji o przyczynie bana i procedurze odwołania
    2. pozbawieniem dostępu do kanałów: global-1, global-7 i pomoc - bez pozbawiania dostępu do kanału handlu i kanału gildii

Za zupełnie niepotrzebne uważam banowanie na handlu. Co ma piernik do wiatraka? Rozumiem, że jeśli przeklinałem na globalu, to nie można przejść obok tego obojętnie i muszę dostać karę (ban). Rozumiem, że powinienem zostać pozbawiony możliwości dyskutowania, skoro nie przestrzegam elementarnych zasad dyskusji.
    Ale dlaczego nie mogę handlować??
    Ostatnio edytowane przez kors4r ; 04.06.2012 o 21:04

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    co do handlu to trwają prace nad rozłączeniem go od czatu, a co do banów to w zasadzie ma to sens, w tej chwili jest to tak zaimplementowane że po prostu odłącza cię od całego czatu i tyle, nie ma litości ;]

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    si, bo wychodzi na to, że handel jest po prostu kanałem na serwerze rozmów

czasem jak się zrypie połączenie to pojawiają się w oknie chata komunikaty typu: Bread|100|Stone|400 - pewnie w takiej formie do serwera docierają oferty, dlatego jak się połączysz z serwerem rozmów, to widzisz tylko oferty wysłane PO Twoim przyjściu (nie wcześniejsze)

Uprawnienia umieszczania postów