Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Przeniesienie konta - czemu nie?

Gracyan

Przeniesienie konta - czemu nie?

Witajcie.

Przejrzałem forum i nie znalazłem odpowiedzi, czemu w zasadzie nie ma możliwości migracji konta na inny serwer. Przecież nie jest to skomplikowane ze strony technicznej. Sama gra nie jest na tyle złożona, by był to proces trudny. Mam na myśli migrację (wszystkie budynki i zasoby), a nie zaczynanie wszystkiego od początku. Co jest bez sensu zważywszy na poświęcony do tej pory czas i niejednokrotnie realne pieniądze. Zapewne wiele osoób chciałoby grać z najbliższymi, czy po prostu znajomymi...
    Druga rzecz, niejako powiązania z tematem. Czemu opcja usunięcia konta jest tak "skomplikowana". Wydaje mi się, że przez to wiele osób ją sobie darowało - przestało grać, przeniosło się - a ich konta funkcjonują nadal, jako duchy zapełniając jedynie miejsce na serwerze dla chcących grać.

Pozdrawiam - Gracyan

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jeszcze ja jak ja, ale niektórzy z nowej ziemi jakby się przenieśli do was to z milionerów staliby się krezusami. I odwrotnie od was bogacz pewnie w klasie średniej by się zmieścił u nas więc nie ma to najmniejszego sensu.

Gracyan
    Zaczeliśmy z żoną grać razem. Córce niestety nie udało się założyć konta razem z nami. Biorąc pod uwagę regulamin - będąc na 36 lvl - usunąłem konto i zacząłem grać razem z córką od nowa na innym serwerze. Nie patrzę na Settlersów przez pryzmat wirtualnego milionera. Zależy mi - jak i wielu innym osobom zapewne - jedynie na możliwości gry z rodziną, czy znajomymi. Jestem w stanie zaakceptować brak lub obcięcie surowców przy przeniesieniu, jednak NIE likwidację infrastruktury.

Gracyan

Początkujący Odkrywca Awatar Herr_Uther
    Serwer
    Nowy Świat
    Przenoszenie między serwerami w żadnej grze MMO nie jest możliwe ze względu na unikalną gospodarkę jaka jest na każdym serwerze a jest to związane min. z istnieniem różnych gildii (na na jednych serwerach gildie są małe, rozproszone, na innych jest tylko kilka silnych z samymi no-life'ami i to wpływa na rozwój) no i oczywiście na to, że każdy serwer startował w innym terminie i przez to ekonomia jest całkiem inna, tak jak napisał spyderek. A regulamin tak czy siak uniemożliwia wspólne granie, jeżeli współdzielisz konto z córką i żoną to jedyna dozwolona interakcja to w zasadzie bycie w tej samej gildii i rozmowa przez PW i czat, jeżeli kiedykolwiek wchodziliście w głębszą interakcję np. wymienialiście się surowcami, uczestniczyliście we wspólnych przygodach etc - dostaniecie bana za nielegalne współdzielenie.
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Gracyan
    World of Warcraft - jest, SWtOR - mają wprowadzić... To są kombajny pod względem skomplikowania rozgrywki, złożoności gospodarki, nie wspominając o ilości gildii i ich wielkości.
    Nie wydaje mi się, że kilku graczy w tą, czy w tamtą stronę zachwieje rynek i doprowadzi do jego upadku.
    Mamy dwa osobne konta, dwa komputery - jedynie IP routera mamy wspólne. Zatem o jakim współdzieleniu tutaj mowa. Bo wg mnie współdzielenie to korzystanie z jednej rzeczy przez dwie osoby. Idąć dalej tym tropem, to jedynie będąc na tym samym serwerze możliwe są PW, czy czat... Dalej jaki jest sens w ogóle takiej gry, skoro nie mogę grać z bliskimi - "wchodziliście w głębszą interakcję np. wymienialiście się surowcami, uczestniczyliście we wspólnych przygodach etc", bo łamie to regulamin?

Gracyan
    Swoją drogą ilu graczy gra "uczciwie" nie kupując za real pieniądze kryształów, które dają przewagę nad innymi (którzy z jakiś tam powodów tego nie czynią) i gdzie tu mowa o unikalności gospodarczej rynku danego serwera. P2W... pay to win...

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A regulamin tak czy siak uniemożliwia wspólne granie, jeżeli współdzielisz konto z córką i żoną to jedyna dozwolona interakcja to w zasadzie bycie w tej samej gildii i rozmowa przez PW i czat, jeżeli kiedykolwiek wchodziliście w głębszą interakcję np. wymienialiście się surowcami, uczestniczyliście we wspólnych przygodach etc - dostaniecie bana za nielegalne współdzielenie.
    NIe przesadzaj z tym:
    Wielokontowość, dzielenie oraz opiekowanie się kontem
    Każdy gracz może posiadać tylko jedno konto. Jeżeli jakaś inna osoba używa tego samego komputera/adresu IP by grać w The Settlers Online, musisz to zgłosić do Supportu.

Doskonale wiemy, że granie z przyjaciółmi może przynosić wiele zabawy i własnie dlatego nie chcemy wprowadzać zbędnych restrykcji: nawet jeśli z jednego komputera/adresu IP gra kilka osób, to nadal mogą one ze sobą współpracować (m.in.: sprawiedliwy handel, wspólne przygody/wyprawy itd).

Wytłuszczone słowo klucz, bo wiadomo, ze jak na jednym koncie będą same budynki do robienie buffow, a na innych zbrojownie i rezydencje, to jest cos nie tak.

Osadnik Awatar Sedzia_Dredd
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Herr_Uther Zobacz posta
    A regulamin tak czy siak uniemożliwia wspólne granie, jeżeli współdzielisz konto z córką i żoną to jedyna dozwolona interakcja to w zasadzie bycie w tej samej gildii i rozmowa przez PW i czat, jeżeli kiedykolwiek wchodziliście w głębszą interakcję np. wymienialiście się surowcami, uczestniczyliście we wspólnych przygodach etc - dostaniecie bana za nielegalne współdzielenie.
    chyba pomyliły ci się regulaminy gier w tej akurat dozwolony jest handel:
    Doskonale wiemy, że granie z przyjaciółmi może przynosić wiele zabawy i własnie dlatego nie chcemy wprowadzać zbędnych restrykcji: nawet jeśli z jednego komputera/adresu IP gra kilka osób, to nadal mogą one ze sobą współpracować (m.in.: sprawiedliwy handel, wspólne przygody/wyprawy itd).
    jak ktoś jest sprytny to może udawać swoje rodzeństwo niestety... nawet sprawiedliwym handlem można wiele zyskać mając 2 konta.
    ::. .:: Emotions... There oughta be a law against them ::. .::

Gracyan
    Nadal konkretnej odpowiedzi.

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Gracyan Zobacz posta
    Nadal konkretnej odpowiedzi.
    nie łatwiej było jej dać zaproszenie, aby grała na Twoim serwerze, jeżeli dołączyła później???

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów