Moja sugestia co do zmian w handlu wygląda następująco:
1. Sprzedając powinno od razu wskazywać się jaką ilość towaru chce się sprzedać np. 4 sprzedaże po 400szt za jakąś tam cenę. Kupujący również powinien mieć taką możliwość (typu - kupuję wszystko 4X400)
2. Towar powinien być od razu ściągany z magazynu.
3. Przy wylogowywaniu oferta powinna automatycznie znikać. Towar powinien wrócić do magazynu dopiero w czasie jak będzie możliwość ponownego dodania oferty.
1. Wybieranie podczas sprzedawania tak, ale nie żeby ktoś kupił wszystko, niech różni gracze skorzystają z jednej oferty, tak jak jest teraz - klikasz i dla Ciebie znika.
2. Zdecydowanie tak
3. Na serwerze "Nowa Ziemia" czasami wyrzuca graczy z gry, więc po zalogowaniu musieli by dodawać ponownie, więc lepiej dać że po 5minutach znika.
Oczywiście, ale tylko jeśli oferty były by akceptowane automatycznie, jeśli zostajemy przy ręcznej akceptacji to lepiej się ustrzec przed wystawieniem oferty a potem czekaniem i blokowaniem surowców, bo ktoś się już wylogował.
odnośnie punktu 1. Ktoś może pomyśleć,że jest to pomysł na automat,ale mnie bardziej na myśl chodzi, żeby przy sytuacji dwóch kupujących np. jeden chce kupic tylko 400 a drugi 4 po 400 to akceptuje tą druga, ale jak wspomniał Van-de-Lord lepiej podzielić to między wszystkich i np zrobić tak:
chcę sprzedać ilość 4 po 400 i kto pierwszy ten lepszy (dla każdego tylko widoczna oferta po 400), oferty akceptują się automatycznie, Reszta nie musi czekać na akceptację, oferta odrzuca się automatycznie.