Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Pozew zbiorowy przeciwko firmie B_B

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Pozew zbiorowy przeciwko firmie B_B

Mysle ze kazdy z was zauwazyl co sie dzieje przez ostatnie kilka tygodni z serwerem. Proponuje zlozyc pozew zbiorowy przeciwko firmie B_B. Zazadac odszkodowania za stracony czas i nerwy podczas ciaglych prob logowania etc. A tym co wydali realne pieniadze (niemale zreszta jak na polskie warunki) oddac je wraz z odsetkami. Jezeli sa jacys chetni, ktos ma propozycje lub doswiadczenie z oszustami oferujacymi gry za realne pieniadze w internecie prosze o wypowiedzenie sie. Nie dajmy sie ***** od tylu!

Początkujący Osadnik Awatar renmaister
    Serwer
    Nowa Ziemia
    mało kto się tak tą grą podnieca jak ty

Osadnik Awatar Bluznierca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez renmaister Zobacz posta
    mało kto się tak tą grą podnieca jak ty
    Tez tak uwazam.
    To jak jest nie dzieje sie bo ktos tak chce. Maja problem i zapewne staraja sie go rozwiazac. Co do tego nie mam watpliwosci. Bardziej niz problem z wejsciem do gry wkurzaja mnie wszelkiej masci nieuczciwe buraki, oszukiwanie, faszystowska praca (?) modow... mozna by jeszcze pojechac z nickami graczy, modow, ale zaraz, obligatoryjnie, zamkna watek. Albo mi pysk na zawsze.
    Jesli ktos mysli ze to wszystko sie dzieje bo ktos z gory tego chce to proponuje im dolaczyc do krucjaty Kaczynskiego i klonowac teorie spiskowe, a nie zabawiac sie w wirtualne wojenki.

Falcoon
    Nawet gdybyś znalazł kompanów do złożenia takiego pozwu, na pewno go nie wygrasz, bo nikt Cię nie oszukał ChonikWaderze
    Wydane złotówki nie mają tu nic do rzeczy, a Ty jak widać nie masz nawet pojęcia co za nie kupiłeś. Wydaje Ci się, że kupiłeś sobie dostępność i bezawaryjność gry przez 24h 7 dni w tygodniu, ale to tylko Twoje błędne wyobrażenie.

Ps. A ja właśnie wbrew wszystkiemu rozpocząłem przygodę, Za 3-cim razem nawet udało się wysłać generałów ^^ Może dopłyną bez przeszkód, okaże się
    Ostatnio edytowane przez Falcoon ; 03.06.2012 o 12:20

Początkujący Osadnik Awatar zb63sgt
    Serwer
    Kolonia
    co nie zmienia faktu, że próby logowania trwające nawet kilkadziesiąt minut są denerwujące... a to tylko wersja beta

Ligur
    Pomimo że sam zaproponowałem podobne rozwiązanie w jednym z innych wątków, po przeanalizowaniu sprawy dochodzę do wniosku że jakiekolwiek kroki w stosunku do producenta gry nie posiadałyby mocy prawnej. W praktyce to co zakupiliśmy jest dodatkiem do gry, która sama w sobie jest DARMOWA. Wynika z tego że o ile producent wywiązał się z umowy i dostarczył wszelkie bonusy jakie miał dostarczyć to wszystko jest OK, ponadto na pudełku nie musi być zamieszczone że gra jest w fazie beta, ponieważ to nie gra jest przedmiotem kupna-sprzedaży a jedynie dodatki do niej. Mimo iż rozumiem osobiste odczucia że produkt, który zakupiłeś jest wadliwy to niestety tak nie jest, w praktyce zakupiłeś bodykita, a to że potem zepsuł się silnik w twoim samochodzie nie ma znaczenia związek przyczynowo-skutkowy nie występuje i nie możesz dociekać swoich praw od producenta tego bodykita. Niestety wszystko jest zgodne z majestatem prawa i nic nie poradzisz ponieważ w praktyce nikt nie został oszukany pomimo iż wielu klientów posiada takie osobiste odczucia. Co nie zmienia faktu że możesz odmówić dalszego kupowania produktów związanych zarówno z Settlers jak i z firmami odpowiedzialnymi za taki stan rzeczy.

PS Koszt prowadzenia takiej sprawy byłby zapewne astronomiczny więc nawet jeżeli wszyscy którzy zakupili "pudełka" by się zrzucili wyszło by więcej per capita niż to warte.

Osadnik Awatar Bluznierca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wyczerpujaca wypowiedz Ligura powinna zamknac dyskusje.

Osadnik Awatar TITO_CFC
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ale mozna by chociaż sprawdzić co ma do powiedzenia rzecznik praw konsumenta na temat wypuszczenia do obrotu wersji pudełkowej gry za które trzeba zapłacić realna gotówkę a później mamy utrudniony lub uniemozliwony dostęp do gry

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    dziwna sprawa z tym logowaniem - mam internet mobilny orange i u mnie nie zauważyłem żadnych problemów z logowaniem - większe już mam przy wejściu na FB^^

ale jednak co do modów... to absurd by mieli tak bardzo graczy "gdzieś" :/ a na pytania jak modow znaleśc i co mogą załatwić dostałem od ludzi odpowiedzi " to nie Twój interes! oni jak się pojawiają - to są prywatnie!"

prywatnie?!?!?!?! WTF?!?!?1 od tego są modami by wypełniać swoje obowiązki a nie pisać bzdury na czacie i dokopywać ludziom i ich podjudzać do awantur :/

dział czatu POMOC - to kpina. ktos prosi o pomoc a dostaje teksty typu hahaha naucz sie polskiego, pomysl sam, albo inna dziwna odpowiedz,, ale zazwyczaj taka , ktora z POMOCĄ nie ma nic wspólnego :/

i chyba przydałaby się na czacie zakładka HANDEL i mod czatu ktory by pilnował , czy rzeczywiście się tych zakładek rpzestrzega - bo póki co to to nie przypomina normalnej MILEJ GRY tylko miejsce w ktorym kazdy jezdzi po kazdym , a ludzie , ktorzy powinni byc odpowiedzialni za utrzymanie tam porzadku jeszcze dokladaja :/

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Pozew bez przesady. Firma BB być może nie wie nawet co się tu dzieje do końca. Nie chodzi tu o same problemy techniczne tylko o brak reakcji, odpowiedzi zajęciem się ich tematem. Ja rozumiem, że wtopy się zdarzają i nie ma co tu rozpaczać. Ale o pomstę woła tu obsługa bądź nie bądź klienta. Można poczekać na poprawienie komfortu, błędu, zaginięcia ale w osłonie informacji.

Ligur, producent wywiązał się i dostarczył bonusy zawarte w pudełku, za co otrzymał wynagrodzenie i tu się zgodzę. Ale po pewnym czasie bez słów zabrał jeden element, rzeknę, że najistotniejszy z całości zestawu. To tak jakbyś kupił zestaw majtek, a sklepowy przyszedł do ciebie do domu i zdjął z tyłka najlepszą parę. Poczułbyś się trochę nagi, zwłaszcza że to był facet, a reszta z zestawu gaci jest nieco przyciasna. Produkt jest produktem i chodzi tu nie o samą grę która jest darmowa ale o płatny dodatek. Towar jest towarem mimo, że wirtualnym.

Pozew to zły pomysł, wystarczy nie dać się więcej rolować i przestać cisnąc przyciski w komórce, bynajmniej nie tej na drzewo.

Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów