trzeba dać upust frustracji, tego nam nie mogą zabronić![]()
trzeba dać upust frustracji, tego nam nie mogą zabronić![]()
Haha, ilu prawników się na tso pojawiłoŚmieszne, że nikt nie rzucił żadnego konkretnego paragrafu, który niby bb łamie, a pójście do sądu z płaczem, że serwery w grze lagują raczej wyjdzie trochę drogo
![]()
A dlaczego ja mam się wstrzymywać z zakupem itemów, skoro mi gra śmiga jak szalona? Masz problem - to jest Twój problem i możesz sobie strajkowac, innych w to nie wciągaj! Jeżeli uważasz się za pokrzywdzonego to masz prawo dochodzić swoich praw sądzie, jeżeli nie czujesz się na siłach do prowadzenia sprawy sądowej - siedź cicho i nie przeszkadzaj innym w grze! Jeszcze raz namawiam Cię do zapoznania się z regulaminem gry w która grasz i na którą łożysz swoje ciężko zarobione złotóweczki - w regulaminie tym nie ma ani słowa o tym, że firma BB Ci cokolwiek obiecuje i cokolwiek zapewnia! Nie ma tam nawet słowa o tym, że jesteś właścicielem konta na którym grasz, przedmiotów które posiadasz/kupiłeś w IS etc a tym bardziej nie ma ani słowa o zapewnieniu ciągłości dostępności serwerów 24/7 i odszkodowaniach za przestoje i ewentualne straty związane z nimi. Podpisałeś cyrograf z diabłem i teraz chcesz się procesować, LOL
"We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online
Tobie gra śmiga jak szalona ale jak 90% graczy przestanie grać przez problem SERWERÓW (nie przeglądarki - zapewniam) to Twoja gra także stanie się bezużyteczna więc nie każ nikomu siedzieć cicho i mówić, że to jego problem bo każdy tu zapewne grając dokłada się do tej gry jakoś (czy to grają czy to kupując coś - sam tego nie robię bo uważam, że wydawanie pieniędzy na betę jest bez sensu - szczególnie, że to gra przeglądarkowa.
Pozew raczej nie ma sensu bo to wszystko jednak prawnie nie jest wyregulowane.
Co do wszelkich umów to znana jest sprawa ze słynnym pobieraczkiem więc coś w sądzie się da wygrać tylko, że tam to serwis wyłudzał nachalnie pieniądze ,a tu wydaje się pieniądze dobrowolnie.
Towar wirtualny to też towar ale jak już wyżej pisałem wszystko w kwestii prawnej jest u nas nieogarnięte - co innego w USA - tam może i by się udało (bo były różne spektakularne akcje dotyczące gier komputerowych gdzie producent gry przegrywał walkę w sądzie z kupcami danego produktu ,który np. nie chciał się włączać co było ewidentną winą producenta).
Pozdrawiam.
kwestia pozwu to jednak teoretyzowanie...
natomiast jakieś wspólne działanie wobec postępowania BB może przyniosłoby skutek
powszechny strajk? na początek 24h
nawet jak nie wywrze to wrażenia na "superadminach" - chociaż każdy szanujący się ze wstydu powinien się spalić - to my sobie odpoczniemy, nie będzie stresu, a BB może będzie w stanie coś naprawić
to jest Beta to slowo praktycznie zwalnia ich od wszystkiego , ale i bardzo duzo o wydawcy mowi , pokazcie firme udostepniajaca bete za kase , zawsze jest free, a mody to wolontariusze siedza z nudow kasy za to nie biora, to i robia co chca ,brak motywacji , najlepszym wyjsciem jest nie placic zmaleja dochody bedzie oper z gory , moze zmienia informatykow i bedzie chodzic , zaczolem grac od paru dni ma wersji angielskiej , tam zadnych problemow , jakies czary![]()
Jezeli gra ci smiga to graj w nia sobie i nie spamuj w temacie ktory ciebie nie dotyczy. Myslisz ze jak sobie pokrzyczysz po kims na forum albo zagadasz o wodeczce to jestes fajny? Sory ale nie dla mnie. Prosze nie spamuj wiecej bo nie wnosisz nic do tematu. Jak kolega wyzej napisal nie podales zadnych paragrafow a twoje posty sa puste i malo znaczace w temacie.
Oczywiście co do tego, że każdy jest wolną osobą i samodzielnie decyduje o tym co robi nie ma wątpliwości. Jednak takie namawianie na bojkot, masowe pozwy czy inne tego typu zachowanie nie jest tutaj mile widziane - właśnie dlatego temat ten zamykam.
Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia, może kontaktować się z nami za pomocą formularza kontaktowego dostępnego na stronie głównej - zapewniam, że odpowiemy na każde zapytanie.