Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Definitywnie kończę grę w TSON

GreatMike

Definitywnie kończę grę w TSON

Adminów proszę i usunięcie mojego profilu z gry. Gra jest słaba. A event ME to pomyłka. Liczyłem na mecz piłkarski a tu znowu walka - weź armię z jak największą liczbą wojaków i zniszcz przeciwnika. Piłka nożna faktycznie jest porównywalna do wojny, ale event poszedł chyba w zbyt daleko. Wygranie ME to tylko zbudowanie wielkich armii - nie ma to nic wspólnego z piłką nożną, gdzie Dawid może ograć Goliata. Gra nie ma żadnej dynamiki, ciągle to samo - oczekiwanie na wydobycie surowców i wytworzenie mieczy a następnie wyszkolenie żołnierzy -prostota posunięta do granic możliwości i metody prowadzenia wojen typowe dla narodu powyżej 1 mld ludności - atakuj wielką zgrają. Kupowanie klejnotów nie ma sensu - szkoda kasy. A dodatek za 30 zyla - powstał chyba tylko by wyciągnąć kasę od graczy. Mecz otwarcia za darmo i za monety - to niedopatrzenie czy brak umiejętności powiązania różnych etapów produkcji oprogramowania. Ci, którzy nie mają nic ciekawego do napisania, niech nie piszą - spam zajmuje miejsce na dyskach i zużywa prąd. I nie bardzo wiem jak liczyć pkt z zielonych pasków podczas starcia. Zsumowałem wszystkie pkt z zielonych pasków i miałem dużo więcej niż przeciwnik na evencie piłkarskim a i tak przegrałem.
    I tyle, szkoda nafty na fatalną grę.

Osadnik Awatar mack0wski
    Serwer
    Czarci Gaj
    kup se FIFE albo PES

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    metody prowadzenia wojen typowe dla narodu powyżej 1 mld ludności - atakuj wielką zgrają.
    I nie bardzo wiem jak liczyć pkt z zielonych pasków podczas starcia. Zsumowałem wszystkie pkt z zielonych pasków i miałem dużo więcej niż przeciwnik na evencie piłkarskim a i tak przegrałem.
    Czyli wychodzi na to ze nie tylko ilość się liczy. Sam poszedłeś na łatwiznę, myślałes ze jak będziesz miał więcej pkt hp to wygrasz
    Istnieje tu kilka rodzajów jednostek i trzeba umiejętnie je dobierać aby wygrać z najmniejszymi stratami. Schematyczne to sie staje jak ktoś zrobi poradnik co gdzie i jak, ale jak siedzisz z symulatorem i liczysz sam to trochę czasu schodzi. Zresza chyba w kazdej grze tego typu gra sprowadza sie do: wydobycia surowca, produkcja z niego czegoś, robienie armi. I tak w koło. To nie mmorpg.

A nawiązanie do ME w postaci przygody w kształcie boiska, 11 przeciwników itp. to chyba jedno ze słuszniejszych, jak widziałbyś to inaczej, to trzeba bylo napisac o tym na forum serwera testowego, moze by jakiś Twój pomysł przeszedł.
    Ostatnio edytowane przez set2g ; 03.06.2012 o 07:30

Nowicjusz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    problemem gry nie jest nuda i rutyna, przecież na tym ona polega zrób 200r i wysilił na rzeź jeśli to konieczne powtarzaj aż do osiągnięcia zamierzonego celu.

Największym jej problemem jak dla mnie są problemy techniczne a szczególnie brak możliwości wejścia do gry, lub szybkie wywalanie z serwera

ja dysponuje małą ilością czasu i np mecz otwarcia już 2 dzień robię i dopiero 2 fale generałów posyłam, bo co mam czas to wejść nie mogę, lub jak wejdę to 5 minut i już gra nie działa

dziś rano 5 razy się logowałam zanim udało mi się wysłać 2 generałów z armią na mecz otwarcia

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Oto rozwiązanie

http://www.howrse.pl

Uprawnienia umieszczania postów