Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Czy "ja pierniczę" jest przekleństwem ????

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Czy "ja pierniczę" jest przekleństwem ????

Dzisiaj mod z Globalnego 1 wlepił mi bana za słowo - JA PIERNICZĘ. Jako powód bana była wiadomość - "język".
    Proszę Was o opinie..

Dodam - mam ponad 30 lat, dyskusja była ogólnie o połowę zbanowanych graczy z globalnego 1 (przez update nie zauważyliśmy zmiany 7 na 1 i ludzie słali ofki na 1). I moim komentarzem do kilku bzdurnych tłumaczeń moda było "ja pierniczę".

Czy ban był słuszny ?

Nie jest to skarga - proszę o luźne rozważania na temat emocji moda i zasadności uznania słów w.w jako przekleństwo

Osadnik Awatar Kfiatek6
    Serwer
    Nowy Świat
    Moim zdaniem za to to jedynie moglo byc upomnienie a nie ban. Ale jesli trafiles/las na Solirena, to sie nie dziwie. Ten mod wlepia bany na prawo i lewo w ogole bez ostrzezen. Wiec jesli piszesz, ze polowa ludzi byla zbanowana znow przez bledy w grze i swoje niedopatrzenie, to na pewno ten mod tam siedzial. I mial wielka radoche, ze moze sobie tyle osob banowac (bo niestety moze).

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Szczerze mówiąc nie zauważyłam kto siedzi. Ot weszłam - posłałam ofkę nie zauważyszy, że zamiast na 7 (domyślny u mnie) jestem na 1... I okazało się, że ludzie są pobanowani za te oferty na 1. Dyskusja wrzała - toteż odpierając dziwne uwagi i śmieszny tok rozumowania dodałam na końcu zdania słowa o tóre się rozchodzi w temacie
    Cóż....władza niektórym szkodzi

Osadnik Awatar Kfiatek6
    Serwer
    Nowy Świat
    Mialam dokaldnie taka sama sytuacje przy wczesniejszych konserwacjach. Oczywiscie skarga poszla do supportu. Odpowiedz dostalam (niezbyt satysfakcjonujaca) min., ze beda sie starac, aby bardziej ostrzegali niz banowali. Jak widac, nie wiele to pomoglo.

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    mnie też przerzuciło z 7 na 1, co z resztą zauważyłem od razu (ale ok nie każdy jest tak genialny jak ja by umieć czytać) i postanowiłem chwilę zostać, zobaczyć jak taki spam kanał wygląda. I oczywiście co chwila ktoś wpadał z ofertą handlową (moda zdaje się nie było) więc gracze informowali takich osobników o ich pomyłce. Ale zgadnijcie co? Niektórzy nie pomni na przestrogi bez przerwy spamowali swoimi nędznymi ofertami - czy to jest pomyłka? Więc nie dziwcie się że jak wy wbijecie i raz niechcący wystawicie oferty to dostajecie bana, najprawdopodobniej mod i reszta graczy właśnie użerała się z takim geniuszem i po prostu nie mieli już siły po raz n-ty tłumaczyć i upominać. Z resztą nie są to permbany tylko kilkuminutowe upomnienia więc nie wiem o co tyle krzyku.

ps tak wiem że temat jest o czym innym ale akurat tutaj się wypowiedziałem, proszę nie brać tego do siebie. I również nie uważam żeby za te słowa ban się należał, ale proszę umieść swoją sytuację w szerszym kontekście, przecież nie jesteś jedynym graczem który dyskutował z modem a nie jeden pewnie zdążył zwyzywać.

Osadnik Awatar Bluznierca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Kfiatek6 Zobacz posta
    Moim zdaniem za to to jedynie moglo byc upomnienie a nie ban.
    Tak??? Wy sie dobrze czujecie? Ogrania coraz wiecej ludzi jakas kretynska paranoja?
    Niedlugo zaczna karac za hej bo podobne do h*j (z bledem).
    Bezsens, nadgorliwosc, brak wyobrazni, glupota, niekompetencja, ignorancja... mozna by dlugo wymieniac...
    Ehhhh, nic tylko zbudowac wehikul czasu i wyslac takie jednostki kilkaset lat wstecz. Swietnie by sie odnalezli w sadach inkwizycyjnych.

Reasumujac: NIE, NIE NALEZAL SIE BAN ZA TAKIE STWIERDZENIE.
    Za to jak najbardziej mod ktory taka decyzje powzial powinien, jesli ma jaja lub jajniki, sam sie zbanowac. Dozywotnio.

Osadnik Awatar Kfiatek6
    Serwer
    Nowy Świat
    Mialam na mysli jedynie, czyli maksymalnie. W zadnym razie nie jestem za banowaniem za takie okreslenie. Co ciekawe, niby dziala cenzura na czacie, ale jakos tak nie do konca. Np. slowa: "ch*j", czy "ch*nia" nie gwiazdkuje, a jest to slowo bardzo wulgarne. Za to liczbe osiemdziesiat osiem (8 8) gwiazdkuje. Czemu, dowiedzialam sie na Settlersach.

Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Kfiatek6 Zobacz posta
    Za to liczbe osiemdziesiat osiem (8 8) gwiazdkuje. Czemu, dowiedzialam sie na Settlersach.
    A dlaczego? Bo nie wiem
    Ps. Przy okazji - pozdrawiam Krakow za ktorym tesknie zawsze.

EDYCJA:
    Dzieki @Kfiatek6 za odp w PW
    Ostatnio edytowane przez Bluznierca ; 31.05.2012 o 16:22

MG1988PL
    Cytat Zamieszczone przez Bluznierca Zobacz posta
    A dlaczego? Bo nie wiem
    Ps. Przy okazji - pozdrawiam Krakow za ktorym tesknie zawsze.
    Nazistowskie pozdrowionko.

Serwer
    Nowa Ziemia
    No juz wiem. Niektore mody powinny zaczac sie podpisywac 88 czy tam 18...

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów