Witam
Mam taka propozycje dotyczaca handlu
Czy jest mozliwosc wprowadzenia przez tworcow gry automatycznego kupca ,ktory na handlu mialby swoje oddzielne okienko i stałe ceny.
Gracze ktorzy chcieliby sprzedac jakas nadwyzke towaru nie musieliby czekac na akceptacje innego gracza i nie musieliby szukac kogoc kto ich towar zechce kupic.
Oczywiscie cena u takiego kupca bylaby nizsza niz nominalna wartosc powiedzmy: jest przyjete ze jakis towar ma wartosc 20 monet za 400 sztuk a u tego kupca wartosc bylaby 1/3 tej ceny czyli okolo 7 monet.Po co to?
Otoz graczom ktorym zalezaloby na pozbyciu sie towaru pomogloby to w szybki sposob sprzedac towar i dostac nieraz potrzebna kase na jakis biezacy wydatek.
Oferty na handlu zrobily sie tak smiesznie dziwne ze za ten sam towar sa nieraz ceny po kilkukrotnosc jego wartosci, od 10 monet do nawet 100 za to samo.
Wprowadza to zamieszanie i totalny balagan.
Ja osobiscie wolalabym nieraz sprzedac u takiego kupca towar taniej ale pewniej i odrazu zamiast czekac te 8 h co jest lekka przesada w/g mnie jesli 2 osoba nie akceptuje transakcji.
Mozna ten pomysl jeszcze jakos lepiej dopracowac ale w tej chwili chce mi sie spac i nie chce juz o tym myslec<joke>
Sadze ze takie cos w jakis sposob ustabilizowaloby rynek towarami i ich ceny.Przyspieszyloby tez sprzedaz nadwyzki towaru przez graczy zamiast siedzenia nieraz godzinami na handlu i wystawianiu ciaglych ofert.
Pozdrawiam i czekam na opinie co do mojego pomyslu![]()