Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Propaganda Zła

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Sam satanizm nie może być nietolerowany. Bo znaki satanistyczne występują też w innych religiach jako symbole odrębnych bóstw.
    Niszczenie nagrobków to jest wandalizm a zabijanie kotów raczej jakieś zaburzenia psychiczne.
    Toleruje twoje poglądy ale jako osoba nie w pełni wierząca w Biblie nie zgodzę się z zakazem rozpowszechniania takich poglądów.
    Jestem osobą która nie przeczytała całej biblii ale dużo ewangelii w których znalazłem właściwie odpowiedź na pytanie :"co to jest biblia" . W samego Boga jako Ojca stworzyciela wszystkiego nie wierzę ale natomiast wierze w to co opisywali aramejscy pobratyńcy. Chodzi mi o wygląd świata i ludzi. Do czego zmierzam. Wierzę w dobro i zło. Ale jestem osobą która ma w sobie złe cechy jak i dobre bez jednych i drugich ciężko było by się odnaleźć w świecie. Jak mówiłem jest to kwestia równowagi. Jak każdy facet ma w sobie drzemiącego lwa. Chodzi o to że kiedy wybuchnie to raczej nie myśli o dobrych rzeczach. Coś w stylu filmu "Hulk". Spokojny człowiek doprowadzony do szału (nie myśli). Wyznawanie pewnych dziedzin religii wiąże się z tak zwaną próbą Udoskonalenia swoich cech. jedni mówią na to oświecenie. Drudzy medytacja. Wiemy że ludzie którzy wyznają jakiś kult bo zdaje im się że tam tkwi sekret który/którego warto poznać/zaznać jest wart aby nakłonić do tego innych propagując symbolikę swojej religii. Może być tez tak że takie osoby noszą te symbole z dumą że są tego właśnie wyznania. To tak jak miałbyś zabronić Klechom nosić nie pamiętam jak to się nazywa chyba Humerał takie coś pod szyją białego. Albo nosić przy sobie różańca.
    Hitler nie symbolizuje zła. Hitler jest obrazem jakiegoś ukierunkowania politycznego mającego na celu wyeliminowanie innych warstw etnicznych i religijnych. Do "zła" jest temu daleka droga. My mamy obraz III Rzeszy jako ideał ludzi twardo trzymających się zasad i poglądów swojego Wodza. Osoby te były szkolone i składały przysięgi że nie zaznają litości dla swojego wroga. Sama sfastyka jest!!! "Znakiem rozpoznawczym partii politycznej w Niemczech" Co od razu mówi nam że nie można wiązać sfastyki ze złem. Ale wracając do liczby 666 to w teologiach większości wyznań chrześcijańskich zaprzeczenie boskiej doskonałości, podkreślając w "Teologiach" (w skrócie mówiąc nauka o bóstwach). Liczba 666 jest uznawana jedynie w religii za znak rozpoznawczy dla kultyzmu satanistycznego. Ale Z mojego punktu widzenia, jako że jestem w dużej mierze ateistą co do tych Kościelnych Boskości to liczba 666 oznacza przeciwieństwo doskonałości do której każdy z nas dąży. Ale nie możemy spluwać na Stoczniowca bo poszedł do zawodówki a nie na studia. Tak to wygląda. Dlatego osoby wyznające satanizm zazwyczaj są osobami które piją tanie wina i chodzą na brudne imprezy (jakieś SansationBlack, gdzie popularnymi narkotykami to jest Heroina). To jest właśnie ten kultyzm satanistyczny. Ich zdaniem Satan jest silniejszy od Boga bo Bóg i Satan to jedność. Tyle że Nienawiść satana równoważy się z miłosierdziem Boga w jednej osobie. Mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi. Dlatego. Potrzebujemy tych wyznawców jak i tych. Jeżeli sataniści by wymarli do słudzy kościoła nie mieli by kogo nawracać na właściwą drogę życia, do czego odnosiłem się że jest to miara równowagi. Bo gdyby nie to to byłaby jedynie normalność i monotonność. Chyba tyle w tym temacie. Dzięki za uwagę.
    Ostatnio edytowane przez Piotru70 ; 25.05.2012 o 22:10

Początkujący Osadnik Awatar Povi
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Horrendum. W Polsce 90% katolików było pod koniec lat 90. Obecnie liczba zdeklarownych ateistów wynosi ok. 35%, niektóre źródła mówią nawet o 39%.
    Do tego dochodzi też kilka procent osób, które żyją według innych religii. Katolicyzm zaczyna upadać, kościół traci wiarygodność i bardzo dobrze.
    Katolicyzm to jedna z najbardziej fałszywych i zakłamanych wiar na świecie. Gdyby nie dekalog to byliby bardziej fanatyczni niż muzułmanie. Co jest przerażające.

Porit, liczba 666 została uznana liczbą szatana. Mówi o tym Apokalipsa św. Jana.
    Bestia to szatan, a ta liczba jest złowroga. 666 zaprzecza Boskiej doskonałości i wyśmiewa Trójcę Świętą. Dla chrześcijan jest to liczba szatana.

Faszyzm w ogóle nie wiąże się z Szatanem i jego znakami czy liczbami.
    Faszyzm to ustrój wymyślony przez człowieka i tylko chrześcijanie utożsamiają go z szatanem.
    Każdy kto nie wierzy w Biblię i kościół powie Ci to samo. To co wymyślają ludzie nie wiąże się z niczym Boskim.
    Ludzie po to dostali rozum, by decydowali o Sobie i nic nie jest z góry zapisane, wszystko zależy od ludzi.

Gdyby faszyzm był tworem szatana, to Adolf Hitler był kim? Dzieckiem szatana czy samym szatanem ?
    Nie. Był człowiekiem, który przez swoje dzieciństwo popełnił największe błędy swojego życia. To zwykła ludzka bezsilność i próba pokazania czegoś światu.

Nie ma czegoś takiego jak radykalni sataniści, są sataniści. Przeważnie w grupie młodych ludzi, bądź w grupie inaczej zwanej sektą.
    Problemem satanizmu jest to, że jego wyznawcy go nie rozumieją. Satanizm to najgorsza odmiana alternatywy na życie człowieka.
    Każdy kto mieni się satanistą powinien zostać wysłany do psychiatry, jak najdalej od zwykłych ludzi.

Ciekawa sprawa, to sprawa Nergala, którego nazywa się satanistą, choć on wcale nim nie jest. Zawsze powtarza jedno. Szatan go fascynuje.
    Bycie satanistą jawi się zupełnie inaczej i niestety w tym kraju, tak mocno, wręcz fanatycznie zakochanym w kościele i katolicyźmie nikt tego nie dostrzega.

Swastyka to znak. W Europie zakazany z wiadomych powodów. W Azji swastyka to znak szczęścia, więc... trochę musisz poczytać.
    Ostatnio edytowane przez Povi ; 26.05.2012 o 05:09

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    katolicy są źli!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Horrendum. W Polsce 90% katolików było pod koniec lat 90. Obecnie liczba zdeklarownych ateistów wynosi ok. 35%, niektóre źródła mówią nawet o 39%.
    Do tego dochodzi też kilka procent osób, które żyją według innych religii. Katolicyzm zaczyna upadać, kościół traci wiarygodność i bardzo dobrze.
    Katolicyzm to jedna z najbardziej fałszywych i zakłamanych wiar na świecie. Gdyby nie dekalog to byliby bardziej fanatyczni niż muzułmanie. Co jest przerażające.
    95% populacji ludzkiej to idioci...intelektualni analfabeci jacyś tacy "sataniści" czy inni podwórkowi wolnomyśliciele mieszczą się w tej grupie. :P
    Ten co pisze, że prawie 40% Polaków to ateiści "zadeklarowani" też mieści się w tej grupie.

Początkujący Osadnik Awatar Tuskafka
    Serwer
    Nowa Ziemia
    "Według Małego Rocznika Statystycznego GUS z 2010 roku, cytującego dane Instytutu Statystyki Kościoła Katolickiego (ISKK) z 2008 roku, liczba osób ochrzczonych[25] w poszczególnych obrządkach (rytach) wynosiła: łaciński (33 693 tys.), bizantyjsko-ukraiński (55 tys.), ormiański (5 tys.) oraz neounicki (195)[26]. W 2010 roku liczba osób ochrzczonych przez polski Kościół katolicki wynosiła 34 003 358, co stanowiło 89,01% populacji Polski w 2010 roku[27]. Badanie CBOS z listopada 2011 roku wykazało, że 92% osób uważa się za wierzących, a 95% mieszkańców Polski deklaruje się jako katolicy(lol;D)[28]. Jest to, po Malcie, największy odsetek w Europie"

Źródło: Wikipedia

Jeszcze raz chce zaznaczyć że NIE jestem zwolennikiem zakazywania głoszenia jakichkolwiek poglądów. Po prostu patrze na sytuację pod kątem tego jak funkcjonuje Świat. Jakbym miał władze to nie wprowadziłbym prawa zakazującego propagowania liczby 666. Jednak biorąc pod uwagę fakt że można zakazać propagowania pewnych poglądów i symboli, logicznym posunięciem w państwie Katolickim byłoby wprowadzenie zakazu propagowania liczby 666...
    Ostatnio edytowane przez Horrendum ; 26.05.2012 o 14:14

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie wiem po co cytujesz "Rocznik Statystyczny" na okoliczność bredni jaką napisałeś, iż ok. 40% Polaków to ateiści...

Z Twoją "logiką" jest tak jak u średniowiecznego chłopa...wiedział, że Ziemia jest płaska, bo gdyby była okrągła to przecież by z niej spadł. Chłop nie miał pojęcia o prawach fizyki, ale logiczne to było.

Początkujący Osadnik Awatar Tuskafka
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez smsiki Zobacz posta
    Nie wiem po co cytujesz "Rocznik Statystyczny" na okoliczność bredni jaką napisałeś, iż ok. 40% Polaków to ateiści...

Z Twoją "logiką" jest tak jak u średniowiecznego chłopa...wiedział, że Ziemia jest płaska, bo gdyby była okrągła to przecież by z niej spadł. Chłop nie miał pojęcia o prawach fizyki, ale logiczne to było.
    To nie ja napisałem że ok. 40% polaków to ateiści... chłopie.

Osadnik Awatar Texturos
    Serwer
    Czarci Gaj
    Z tego co mi moja wiedza umożliwia to wiadomo jest:
    1. Liczba 666 w zamiarze wcale nie miała znaczenia szatana.
    2. Liczba 666 pojawiła się wśród kultury żydowskiej by zobrazować "niedobrego" cesarza Nerona.
    3. To kościół katolicki przyswoił sobie symbolikę liczby 666 tak jak wizerunek samego szatana. Wzorem wyglądu szatana był wesoły bożek o imieniu Pan, a jego winą było tylko to że posiadał spore wzięcie więc trzeba było go zdyskredytować.
    Jako ciekawostkę dodam to, że sam papież na swoich szatach posiada symbole bynajmniej niechrześcijańskie xD.
    Ostatnio edytowane przez Texturos ; 21.06.2012 o 05:20

Początkujący Osadnik Awatar Śmiejący
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie widzę niczego złego w swastyce.
    Co do satanistów - nie jadłem żadnego, za to zdeklarowani katolicy nie raz mi zaszkodzili i nie raz pomogli.
    Jeszcze do katolików - deklaracje mają się nijak do postępowania xD
    Szerzenie zła to twierdzenie, że ćpanie lub szkoła lub inne szkodliwe zachowanie pomoże Ci w życiu

Początkujący Osadnik Awatar mwSzyder
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wkurzają już mnie tacy ludzie. Co jest złego w satanizmie? I wiecie na czym w ogóle polega? Nie wiem na ile TEN ARTYKUŁ jest kompetentny bo nie czytałem, ale tak na szybciora macie. Polecam też Biblię Szatana.

Jest to złe dla chrześcijan, bo to przeciwieństwo ich religii, ale to tyle.
    "Tak mi się przypomniała okładka Mayhem "Grand Declaration of War". Gołąb jako symbol pokoju w gnieździe z drutów kolczastych. Prawdziwa zniewaga pokoju, prawdziwa deklaracja wojny. Piękne."

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów