Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Geolodzy

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Geolodzy

Posłałem 2 geologów na poszukiwania węgla... zostało im ok 25minut do końca zadania... wszedłem na inną stronę www., a gdy znów wszedłem na The Settlers okazało się, że poszukiwania się dopiero rozpoczęły 3godziny i 42 minuty do końca...:/ Reset normalnie jakiś czy co...

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    tak już niestety czasem się zdarza, też tak kiedyś miałem

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Mi jedynie co przeszkadza to to że jak wyczerpię wszystkie zasoby marmuru i po zburzeniu wyeksploatowanej kopalni wyślę geologów to nie zawsze znajdują złoża. Ale czas poszukiwań nigdy mi się nie bugował.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Też miałem tak kilka razy że szukałem węgla, fajnie już tylko kilka minut do końca. Wchodzę po jakimś czasie a tu 2h 35min.

Co do Piotrun70 to tak jest, np. w s1 geolog może znaleźć tylko 1 złoże, albo pierwsze albo drugie.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Właśnie miałem taki sam błąd przy poszukiwaniu żelaza. Zostało kilkanaście minut. Teraz mam znów ponad 40.
    Wczoraj to samo było ze złotem. Wygląda to tak jakby po upłynięciu czasu szukania geolog zaczynał pracę od nowa i dopiero za drugim razem poszukiwania kończyły się sukcesem.
    Może dodany został "feature", że poszukiwania mają jakieś prawdopodobieństwo sukcesu i jak się nie uda to trzeba szukać ponownie?

Odkrywca Awatar Misiorww
    Serwer
    Nowa Ziemia
    ten sam błąd u mnie.
    6:45 zostali geolodzy wysłani na poszukiwanie marmuru (30min). W chodzę do gry o 7:20 a tu każdemu zostało po 15 minut!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    ja mam prroblem ze znalezieniem nowych złóż wysłałam geologa po miedź i wyskakuje mi komunikat "Geolog miał znaleźć Ruda miedzi, ale niestety nie udało mu się znaleźć nowych pokładów w twoich włościach." i tak jest ze wszystkimi złożami

Osadnik Awatar Baranicomber
    Serwer
    Kolonia
    bo masz ograniczoną ilość złóż które możesz mieć wyszukane (ilość ta zależy od podbitych prowincji) dokładnie nie pamiętam, ale np. powinno być 6 złóż miedzi dostępnych bardzo szybko. 3 na prowincji nad tobą i 3 po prawo. Jeżeli prowincja po prawo jest nie podbita to na pewno nie możesz mieć więcej niż 3 odkryte złoża miedzi.
    Inteligentni ludzie robią inteligentne rzeczy żeby głupi ludzie mogli być jeszcze głupsi...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Baranicomber Zobacz posta
    bo masz ograniczoną ilość złóż które możesz mieć wyszukane (ilość ta zależy od podbitych prowincji) dokładnie nie pamiętam, ale np. powinno być 6 złóż miedzi dostępnych bardzo szybko. 3 na prowincji nad tobą i 3 po prawo. Jeżeli prowincja po prawo jest nie podbita to na pewno nie możesz mieć więcej niż 3 odkryte złoża miedzi.
    wiem o tym nie mam ani jednej kopalni bo wszystkie padły i dalej mi taki komunikat wyskakuje i to nie tylko dotyczy miedzi ale wszystkich złóż, mam cały teren podbity

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Dagulka, tez tak mialem juz dwukrotnie... Mimo ze nie mialem zadnego pracujacego zloza, geolog nic nie znajdowal. Wystarczylo sie wylogowac i ponownie zalogowac i juz bylo oki... Powodzenia ;-)

Uprawnienia umieszczania postów