Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Sposób na "nietykalnych"

Osadnik Awatar Sedzia_Dredd
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jak sam zauważyłeś - dostają blokady. Są więc dwie opcje:
    - mają 'słabe' narzędzia nie pozwalające na wieczną blokadę,
    - mają odpowiednie narzędzia, ale ich wewnętrzna 'tabela kar' nie przewiduje kary ostatecznej.

W pierwszym przypadku na ewentualną zmianę możemy długo poczekać. W drugim przypadku może być różnie, ale zawsze można z nimi o tym pogadać. A najlepiej jak masz dobry kontakt z jakimś moderatorem lub innym członkiem zespołu, to może uda ci się z nim zagadać, by podjął rozmowę w tej kwestii, jeżeli ta propozycja nie skutkuje.

Mam podejrzenia, że nie mogą oddzielić w tej chwili handlu od czatu i ban leci na wszystko, ale w razie czego co nas to obchodzi? Skoro gracz sobie grabi... Niech traci te możliwości nawet na wieczność. Można grać bez czatu i handlu, ale smutno...

W tej grze ciężko o jakąś konstruktywną karę za nieregulaminowy nick i inne przewinienia. Nawet pare dni bez handlu, czy nawet dostępu do gry to pestka... i tak nic nie stracisz, pola odbudujesz, złoża odnajdziesz.

Przy okazji z braku dowodów przy zależności ban-pieniądze, nie używaj go. Wiem jak jest w 'mojej' grze - tam też adminów oskarża się o podobne bezpodstawne rzeczy i uwierz, że przyjemne to nie jest. Mam znajomych w innych grach i wszędzie jest podobnie. Oczywiście admin to też człowiek i różne rzeczy mogą się zdarzyć, ale bezpodstawnie nie ma co oskarżać.
    ::. .:: Emotions... There oughta be a law against them ::. .::

Początkujący Odkrywca Awatar Herr_Uther
    Serwer
    Nowy Świat
    Jest też trzecia opcja o której nie wiem czemu nie wspominasz:
    - mają odpowiednie narzędzia i mają system kar, stosują je ale wybiórczo wg. klucza premium-nonpremium który podałem wyżej (rozmawiałem z kilkoma adminami i każdy jeden dał już parę perm-banów (min. za propagowanie pedofilii, negowanie Holocaustu i innych poważnych wykroczeń które ocierają się nie tylko o regulamin ale i o KK), ale także za uzbieranie się kilku banów za czat w odstępach kilkunasto dniowych. Każdy perm musi być oczywiście "potwierdzony" przez kogoś BB_ i musi przejść "ścieżkę" (czyli jest możliwość i czas na odwołania) ale admini mają niemalże pełna paletę jeżeli chodzi o możliwość dania bana. Jest też mozliwość oddzielenia banu na czat od bana na handel (ale w praktyce każdy daje wspólny banik, bo sam ban na czat jest mało uciążliwy a taki jednodniowy zakaz handlu zapełnia magazyny więc jest odrobinę boleśniejszy niż niemożność gadania).
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    widze uther ze sie uwziales na tym graczu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Treści, za które określono sankcje w kodeksie karnym, a które:
    namawiają do popełnienia lub doradzają w popełnieniu samobójstwa lub samookaleczenia (art. 151 Kodeksu karnego);
    grożą innym osobom popełnieniem przestępstwa na jego szkodę lub szkodę osoby jego najbliższej (art. 190 Kodeksu karnego);
    obrażają inne narodowości, rasy ludzkie, religie (art. 194-196 i art. 257 Kodeksu karnego oraz art. 23 Kodeksu cywilnego);
    nawołują do popełnienia przestępstwa (art. 255 Kodeksu karnego);
    propagują totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość (art. 256 Kodeksu karnego).
    Treści, za które określono sankcje w kodeksie cywilnym, a które:
    lżą osoby publiczne (art. 23 Kodeksu cywilnego);
    zawierają pomówienia – informacje obarczające niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego);
    obrażają inne narodowości, rasy ludzkie, religie (art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194-196 i art. 257 Kodeksu karnego).
    Treści, za które określono sankcje w ustawach szczególnych, a które:
    promują alkohol (art. 2 (1) Ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi z dnia 26 października 1982 r.);
    przyczyniają się do łamania praw autorskich lub naruszają prawa autorskie i licencje podmiotów trzecich. (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 r.);
    promują środki odurzające, narkotyki (art.1 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii z dnia 24 kwietnia 1997 r.);
    ujawniają bez czyjejś wyraźnej zgody dane osobowe, identyfikatory komunikatorów internetowych, fotografie, adres poczty elektronicznej, miejsce zamieszkania, pracy, przebywania, numery telefonów, tablic rejestracyjnych i inne poufne dane (Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych);
    zawierają słowa powszechnie uznane za niecenzuralne (art. 3 Ustawy o języku polskim z dnia 7 października 1999 r.).

Admini i moderatorzy powinni zdawać sobie sprawę z tego jakie wykroczenia są popełniane na forum
    i oni są za to odpowiedzialni
    tak wiec z PRAWAMI przychodzi i ODPOWIEDZIALNOŚC
    w sumie nikt normalny nie będzie ciągną kogoś po sądach z powodu wyzwisk
    a jeśli się ktoś taki znajdzie ..

daveandnokia
    kurcze, Herr_Uther chce dobrze, ale jakoś mało to kogo interesi, a tym bardziej osób pilnujących chatu itp. Herr_Uther, zrób parę Print Screenów z wymienionymi przez ciebie osobami, kiedy piszą, wyślij do supportu i zobaczymy jaki będzie efekt twojej cięzkiej pracy. Sam nawet jestem ciekaw, jak zareaguje góra...

Serwer
    Nowy Świat
    Eee ja nawet poszedłem krok dalej i jednego z panów zgłosiłem na policję! Gdy się o tym dowiedział najpierw oczywiście usłyszałem soczystą wiazankę na temat moich rodziców-esbeków, dziadka Żyda i kilku innych prawd na temat mojej rodziny o których do tej pory nie wiedziałem (aż dziwne że z tak zatrutych kłamliwością, cwaniactwem i kapusiostwem nasion w ogóle coś wyrosło :-), potem chłopaczysko bagatelizował sprawę śmiejąc się, że żaden policjant w Polsce nie podejmie się ścigania czegoś, co ktoś powiedział na czacie gry MMO a potem... zamilkł. Mam nadzieję, że już na zawsze i że sposób zwalczania okazał się skuteczny. Chyba tylko to nam pozostaje gdy łamane są przepisy prawa wymienione przez @Boberos'a_Wielki'ego a administracja kompletnie nie reaguje bo osobnik ma wykupioną "nietykalność" - pakiet premium, w zwiazku z czym "nie opłaca się" go banować na stałe
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Osadnik Awatar Misiunator
    Serwer
    Nowy Świat
    te tak zwane Trolle mają swój urok oni rozruszają czat bo bez takich osób czat wyglądał by jakoś tak:

13:04 xxx: dzień dobry
    13:09 yyy: o witam
    13:38 yyy: o ładny dzień
    14:02 xxx: nooo
    14:21 ccc: bry
    14:24 xxx: bry
    14:26 aaa: kosze!
    14:27 MOD_Soliren : *puff*

I do piętnastej nikt się nie odezwie...
    Będą co najwyżej:
    -ludzie się witają
    -ludzie się żegnają
    -początkujący gracze pytają się o coś
    -jakieś gimbusy handlują po za G-7
    -MOD daje bany

Cały czat, 7 wypowiedzi i ban w półtora godziny :/

Ale oni też mnie denerwują (tak jakby) więc popieram się Uti
    OBRAZEK WYCIĘTY PRZEZ ADMINISTRACJĘ

Prawda jeszcze ze szkoły:

Dziewczyny mają wyższe średnie, ale to faceci zostają naukowcami.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Herr_Uther Zobacz posta
    Eee ja nawet poszedłem krok dalej i jednego z panów zgłosiłem na policję! Gdy się o tym dowiedział najpierw oczywiście usłyszałem soczystą wiazankę na temat moich rodziców-esbeków, dziadka Żyda i kilku innych prawd na temat mojej rodziny o których do tej pory nie wiedziałem (aż dziwne że z tak zatrutych kłamliwością, cwaniactwem i kapusiostwem nasion w ogóle coś wyrosło :-), potem chłopaczysko bagatelizował sprawę śmiejąc się, że żaden policjant w Polsce nie podejmie się ścigania czegoś, co ktoś powiedział na czacie gry MMO a potem... zamilkł. Mam nadzieję, że już na zawsze i że sposób zwalczania okazał się skuteczny. Chyba tylko to nam pozostaje gdy łamane są przepisy prawa wymienione przez @Boberos'a_Wielki'ego a administracja kompletnie nie reaguje bo osobnik ma wykupioną "nietykalność" - pakiet premium, w zwiazku z czym "nie opłaca się" go banować na stałe

Lecz się chłopie...nie zgłosiłeś nikogo na policję, i nie zgłosisz. Żaden policjant nie przyjmie takiego zgloszenia...
    Herr_Uther został obrażony przez smsikia ;p

Kto to smsik a kto to Herr_Uther? niby na jakiej podstawie udowodnisz, ze jesteś jakiś her uther i ze smsik o tobie pisał? "dejże se spokój chłopie"
    Te cytaty z paragrafów dotyczą osób a nie nicków, bezosobowych i anonimowych.

Inną sprawą jest kultura wypowiedzi, i zachowanie na czacie czy w grze, ale tu wystarczą kary dla nicków...jakimi są wykluczenia z czatu czy samej gry.

To tacy jak Ty psują grę...ma to być zabawa, rozrywka i tak jak w realnym świecie, różni są ludzie, także głupio napinający się.
    Ostatnio edytowane przez smsiki ; 07.07.2012 o 09:36

daveandnokia
    Policja zgłosi to do prokuratora, ten poprosi adres IP gościa z danego serwisu/forum, gdy go otrzyma prokurator zgłasza się do dostawcy neta i podanie danych osobowych gościa. I już nie robi się to śmieszne wiesz smsiki... a policja przyjmie takie zgłoszenie, na pewno (jeżeli oczywiście Herr_Uther zrobił to).

Serwer
    Nowy Świat
    @smsiki - nikt mnie nie obraził, zgłoszenie dotyczyło innego rodzaju zachowania

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów