Jak sam zauważyłeś - dostają blokady. Są więc dwie opcje:
- mają 'słabe' narzędzia nie pozwalające na wieczną blokadę,
- mają odpowiednie narzędzia, ale ich wewnętrzna 'tabela kar' nie przewiduje kary ostatecznej.
W pierwszym przypadku na ewentualną zmianę możemy długo poczekać. W drugim przypadku może być różnie, ale zawsze można z nimi o tym pogadać. A najlepiej jak masz dobry kontakt z jakimś moderatorem lub innym członkiem zespołu, to może uda ci się z nim zagadać, by podjął rozmowę w tej kwestii, jeżeli ta propozycja nie skutkuje.
Mam podejrzenia, że nie mogą oddzielić w tej chwili handlu od czatu i ban leci na wszystko, ale w razie czego co nas to obchodzi? Skoro gracz sobie grabi... Niech traci te możliwości nawet na wieczność. Można grać bez czatu i handlu, ale smutno...
W tej grze ciężko o jakąś konstruktywną karę za nieregulaminowy nick i inne przewinienia. Nawet pare dni bez handlu, czy nawet dostępu do gry to pestka... i tak nic nie stracisz, pola odbudujesz, złoża odnajdziesz.
Przy okazji z braku dowodów przy zależności ban-pieniądze, nie używaj go. Wiem jak jest w 'mojej' grze - tam też adminów oskarża się o podobne bezpodstawne rzeczy i uwierz, że przyjemne to nie jest. Mam znajomych w innych grach i wszędzie jest podobnie. Oczywiście admin to też człowiek i różne rzeczy mogą się zdarzyć, ale bezpodstawnie nie ma co oskarżać.