Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Niebieski ekran :(

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Niebieski ekran :(

Witam wszystkich.
    Może ktoś poradził już sobie z podobnym problemem.
    Gra po paru minutach zwala mi system (niebieski ekran) lub skutecznie go wiesza. Próbowałem przez IE, Chroma i FF. Rezultat za każdym razem podobny. Zwiecha lub zwała.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Stabilność tej gry pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem czy specyfikacja komputera nie jest temu winna, choć to gra na przeglądarke. Albo poprostu przeglądarka/komputer ma taki kaprys Mi np na moim komputerze nie działa origin i jedyne co by mi pomogło to pewnie format . Przeczyść przeglądarke, a jak to nie pomoże to spróbuj komputer przeczyścić jakimś programem (np. odkurzacz).

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Zrobiłem już wszystko co mogłem wymysleć. Czyszczenia, skany, defragmentacje, instalacje, sterów grafiki, jave i co mi tak jeszcze wpadło do głowy.
    Bez zmian
    Zdecydował bym sie i na format w ostateczności jednak boję się , że to nic nie zmieni a zafunduje sobie masę roboty.
    Nie mam już i innych pomysłów....

Początkujący Osadnik Awatar Caparzo
    Serwer
    Nowa Ziemia
    nic ci to nie da. u mnie jest podobnie. jak gra chodiz to nawet filmy na best playerze nie chodzą płynnie a o dvd zapomnij w napędzie :/ 21wiek

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Co do programu typu odkurzacz to odradzam. Polecam zrobić sobie defragmentację partycji później pousuwać niepotrzebne pliki, programy, aplikacje i znowu zrobić defragmentację. Później reset i wreszcie możesz zobaczyć te wymarzone 2-milisekundy monitora. A co do programu odkurzać zdarza się że usuwa powiązane pliki systemowe co później zmusza do reinstala systemu. Czasami od odkurzacza bardziej przydatna jest pospolita ręczna zmiotka/miotła.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Masz problem z systemem , prawdopodobnie flash sie gryzie a ten niebieski ekran to jest BlueScreen i jest skutkiem krytycznego błędu w systemie

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ten BlueScreen to jest właściwie DOS o ile się nie mylę bo system padł po błędzie tak jak mówi set4812

Początkujący Odkrywca Awatar Herr_Uther
    Serwer
    Nowy Świat
    Na TSO nie ma mocnych, moja wysłużona maszyna z poprzedniej epoki (2Ghz, 1024 ramu) obsługiwała dość dobrze zaawansowane gry 3D (HL2, FarCry) a wychodzi na to, że najwięcej ramu i mocy procka zżera mi głupia gra przeglądarkowa z grafiką, której zaawansowanie pamieta czasy Settlersów 2... Jeszcze jak leci samo TSO to mam "żelazny zapas" 100 mega wolnego ramu, ale jak puszczę sobie jakąkolwiek stronę z filmami albo, o zgrozo!, Gadu-Gadu to wiesza mi system konkretnie. Ale mogę się pocieszyć jedynie tym, ze Farmwille przy pewnym poziomie rozwoju wioski w ogóle nie chodził, nawet na "czystej" przeglądarce bez niczego w tle! :-)
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Herr_Uther Zobacz posta
    Na TSO nie ma mocnych, moja wysłużona maszyna z poprzedniej epoki (2Ghz, 1024 ramu) obsługiwała dość dobrze zaawansowane gry 3D (HL2, FarCry) a wychodzi na to, że najwięcej ramu i mocy procka zżera mi głupia gra przeglądarkowa z grafiką, której zaawansowanie pamieta czasy Settlersów 2... Jeszcze jak leci samo TSO to mam "żelazny zapas" 100 mega wolnego ramu, ale jak puszczę sobie jakąkolwiek stronę z filmami albo, o zgrozo!, Gadu-Gadu to wiesza mi system konkretnie. Ale mogę się pocieszyć jedynie tym, ze Farmwille przy pewnym poziomie rozwoju wioski w ogóle nie chodził, nawet na "czystej" przeglądarce bez niczego w tle! :-)
    To nie wina gry tylko wina FLASHA i ADOBE ktory nie potrafi optymalizowac

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Chrome potrafi zwolnić zasoby przeglądarki jeśli okno (zakładka) z grą nie jest na pierwszym planie. U mnie flash żre 50% procka i wczoraj mi zapiszczała płyta główna a dokłądniej sensor temperatury procka zgłosił 70 stC. Był upał. Radzę minimalizować okno po wykonaniu operacji w grze lub przełączyć na inną zakładkę. Pozdrawiam.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów