Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Handel

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

Handel

Próbowaliście znaleźć coś konkretnego na giełdzie w godzinach szczytu?
    A gdyby dało się filtrować oferty np:
    Pisanki __________ za ___ dowolny produkt, albo
    Marmur _________ za ___ monety ,lub
    dowolny produkt _ za ___ rude miedzi.
    Myślę że ułatwiło by to zabawę.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Witam wszystkich forumowiczów. Z racji dziwnych zasad obowiązujących w handlu mam kilka spostrzeżeń i dobrze by było gdyby wzięto je pod uwagę, myślę, że zmiana zasad handlu jest konieczna i wyjaśniam dlaczego:
    - sprzedający może dowolnie dysponować wystawionym przez siebie towarem, w każdej chwili anulować sprzedaż to chyba wystarczy.
    - bzdurna zasada akceptacji przez sprzedającego transakcji sprzedaży-kupna musi zostać zlikwidowana(sprzedający wystawia towar i żąda za niego konkretną cenę więc co ma jeszcze akceptować, ma 10 minut po wystawieniu towaru na zastanowienie się czy chce go sprzedać czy anulować ofertę.
    - to kupujący powinien akceptować transakcję i mieć prawo do wycofania się z niej w ciągu 10 min od jej zawarcia(w realnym handlu mam prawo zwrócić towar do 14 dni od daty zakupu bez podania przyczyny)lub akceptować ją w ciągu 10 min po tym czasie transakcja powinna zostać anulowana, lecz żeby nie było zabawy w "głupiego jasia" to:
    - kupujący który zrezygnował z odbioru towaru powinien ponieść koszty manipulacyjne spowodowane blokadą towaru sprzedającego w zależności od "ciężaru gatunkowego" transakcji, mniejsze lub większe.
    To chyba jasne i przejrzyste zasady i polecam je pod rozwagę adminom i twórcom tej fajnej gierki.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    set-ler o tym już gadaliśmy to każdemu coś nie pasowało w tym co piszesz a to jedynie same plusy. Nie rozumiem połowy ludzi stąd którzy myślą że wiedzą lepiej jak nie czają nawet co zrobić aby obie strony były podwójnie zadowolone.

Uprawnienia umieszczania postów