Mi już opadły ręce i kompletnie nie mam siły dyskutować z dyletantami z supportu, którzy nawet nie czytają pisanych do nich maili ze zrozumieniem. Cała ich praca polega na zwrotnym pisaniu maili i wskazywaniu na chybił trafił jakiegoś z kilku standardowych rozwiązań, które mają przygotowane na wszelkie okazje. :/
Jestem pewien, że tego forum też nikt od spraw technicznych nie przegląda.
Dla pokazania o czym mówię przytoczę moją dyskusję z supportem.
JA -Od wczorajszej przerwy technicznej gra działa mi niestabilnie. Są problemy
z poprawnym zalogowaniem się do gry. Przeważnie po zalogowaniu brak kilku
kanałów rozmów a pozostałe nie działają. Najczęściej brak kanału
'handel'. Często wisi komunikat 'łączenie z serwerem rozmów'. Także
podczas buffowania budynków gra potrafi się zawiesić i trzeba ją
restartować. Próbowałem czyścić pamięć podręczną i cookies oraz
restartować komputer. Próbowałem odpalać grę w przeglądarkcha mozilla
firefox oraz google chrome. Do wczorajszej przerwy technicznej nigdy nie
wystąpił żaden problem.
Support - Opisany przez Ciebie problem może byc związany z brakiem najnowszej wersji Flasha.
JA - Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie najnowszy Adobe Flash Player 11.2
Nie pomogło. Czasami pojawia mi się też komunikat: 'Aktywacja obszaru serwera nieudana. Żądany obszar nie może zostać uruchomiony".
Support - Uprzejmie proszę, aby wykluczyć jakiekolwiek problemy z kontem, o przetestowanie grę na innym komputerze, przy innym połączeniu.
Proszę również, o unikanie otwartych dodatkowych przeglądarek, oraz gier/aplikacji w tle, które wykorzystują Flash (niektóre komunikatory wyświetlają w ten sposób reklamy).
JA - Witam
Przy testach na innym komputerze rzeczywiście wszystko działa dobrze. Ale czytając forum okazuje się, że dokładnie identyczny problem pojawił się u bardzo wielu osób. Polecam do przeczytania: http://forum.thesettlersonline.pl/th...818-Brak-Chatu
Support - Problem może być związany z Twoją aktualną przeglądarką. Proszę, upewnij się, że posiadasz najnowszą wersję. Jeżeli tak, spróbuj moze4 zainstalować inną przeglądarkę.
No i tyle, nie chce mi się ciągle do nich wysyłać maili skoro taki technik nie przeczyta nawet jednego wątku na forum gdzie wszystko jest bardzo szczegółowo opisane przez wiele osób. Kompletnie nie dociera do nich, że chwytaliśmy się już tych wszystkich sposobów i że problem wystąpił po ostatniej przerwie technicznej a my nic nie zmienialiśmy w swoich komputerach. Absolutny brak sił do takiej ignorancji :/