Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Wojsko zaatakowało nie ten obóz

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Wojsko zaatakowało nie ten obóz

Dzisiaj trafiła mi się następująca sytuacja.
    Wysłałem generała wraz z niewielką armią na obóz bandytów, który powinienem bez problemu zniszczyć. Zamiast tego, generał zaatakował najbliższy obóz z prawie 3x większą obstawą i niestety cała armia poszła do piachu

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jak zapewne zauważyłeś po kliknięciu na obóz bandytów otacza się on czerwonym prostokątem. Jest to jego strefa wpływu, gdy twój generał szarżując na inny obóz wejdzie w tę strefę skręci i najpierw zaatakuje ten obóz. Aby tego uniknąć musisz przemyślanie ustawiać garnizon i pilnować idącego generała by w razie czego wycofać go.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Generał został przejety przez obóz koło którego przechodził, tyle w temacie.
    Chcesz nie miec takich niespodzianek popatrz tu: http://forum.thesettlersonline.pl/th...Podbicie-Wyspy
    masz rozmieszczenie garnizonów, tak aby podczas wędrówki nie zahaczyć o inny obóz.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A to te nie zawsze tak działa, mój generał przeszedł między dwoma obozami i ich nie zaatakował.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    ok, dzięki za szybką odpowiedź.
    Aczkolwiek sądzę, że powinno to być jakoś wytłumaczone, albo gracz powinien być ostrzegany, że jego generał to samobójca (na przykład podczas zatwierdzania rozkazu ataku krótka informacja "trasa ataku wiedzie przez strefę wpływów innych obozów")

EDIT: temat do zamknięcia, ewentualnie do przeniesienia do działu sugestie
    Ostatnio edytowane przez MehmedII ; 26.04.2012 o 09:10

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    też to niby zauważyłem, zwłaszcza jak idzie po obrzeżach strefy wpływu to może mu się udać prześlizgnąć jakoś, ale jeśli atakowany obóz znajduje się w strefie wpływu innego to już nie ma zmiłuj ;p

Uprawnienia umieszczania postów