Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Surowce

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Surowce

Naszedł mnie taki pomysł żeby w oknie przeglądu surowców obok każdego z nich umieścić strzałki które by pokazywały aktualne przyrosty czy spadki surowców w magazynie w określonym czasie np. godziny. Tak np. gdy dostarczam do magazynu drewno szybciej niż jest ono stamtąd zabierane strzałka jest skierowana w górę a po najechaniu na ikonę surowca pojawia się liczba która informuje o szybkości jego przyrostu.
    Nie wiem czy dosyć jasno to naświetliłem, ale jak coś mogę jeszcze to inaczej zobrazować.

Początkujący Osadnik Awatar Tenebras
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Takie rozwiązanie musiało by mieć jakieś ograniczenie. Wiele budowli ma często zmieniające się czasy produkcji. Drwal raz pójdzie do jednego drzewka, innym razem do drugiego. Pola się kończą, studnie tak samo. Nakładanie i wyczerpywanie się buffów. Przez takie coś, produkcja surowców zmieniała by się z minuty na minutę. A jak kiedyś Xaar powiedział
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar
    Takie rozwiązanie (odświeżanie ilości surowców na bieżąco) mogłoby spowodować, że gra działa mniej stabilnie. W związku z tym ww. propozycja nie zostanie zrealizowana, a przynajmniej nie w najbliższej przyszłości.
    w podobnym temacie
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...u-w%C5%82adyki

A ograniczenie polegało by np na tym, iż produkcja podliczana by była co np. 6 godzin. Chociaż nie wiem czy i wtedy nie było by problemów z masowymi lagami na serwerze w czasie podliczeń

Uprawnienia umieszczania postów