Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Zaproszenia do gry

Początkujący Osadnik Awatar SephR
    Serwer
    Nowy Świat

Zaproszenia do gry

Znajomy wypełnił wczoraj formularz w zakładce "Mój profil" podając moje dane jako osoby która ma być zaproszona. Wysłał zaproszenie, wyskoczył mu komunikat potwierdzający wysłanie do mnie zaproszenia, ale od wczoraj nic nie doszło ani na mojego maila ani na konto w grze. Czy to jakiś błąd, czy może spowodowane jest to faktem iż mam już konto w grze? Zakupiłem boxową wersje Settlersów online i chciałem, żeby kolega otrzymał klejnoty.
    Co robić? Jak żyć?

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    no skoro masz już konto to jak miałby cię niby kolega zaprosić? Wraz z zaproszeniem tworzy się nowe konto.

Osadnik Awatar Mam_Trzy_Pachy__
    Serwer
    Czarci Gaj
    Nie da się przesłać klejnotów z konta na konto. Jedynie kupienie gry pudełkowej koledze, i podanie kodu znajdującego się wewnątrz, da mu możliwość zasilenia swojego konta dodatkowymi kamieniami.

Serwer
    Nowy Świat
    Wiem, że nie da się przesłać klejnotów z konta na konto, pozwolę sobie zacytować to co jest napisane w zakładce 'Mój profil':
    "Kiedy gracz, którego zrekrutowałeś, kupi coś w sklepie, otrzymasz klejnoty w liczbie 200 szt."
    W boxie znajduje się 5 kodów. Pomyślałem, że być może wprowadzając każdy z nich będzie to uznane jako "kupienie czegos w sklepie"

@spyderek
    Jesteś w 100% pewien, że tak jest? Wysyłając zaproszenie należy wpisać nazwę gracza? Jeżeli konto tworzy się po wysłaniu zaproszenia to zaproszony gracz musi przyjąć nazwę jaką wymyśliła dla niego osoba zapraszająca? Kolejna sprawa, kolega dostał komunikat następującej treści "zaproszenie zostało wysłane". Jeżeli nie da się zaprosić gracza już grającego to czy nie powinien wyskoczyć jakiś inny komunikat?

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    też się na tym przejechałem z początku i jeden z moich kolegów nie jest reflinkiem :P

Ta nazwa gracza co tam wpisujesz w zaproszeniu to tylko będzie w mailu zapraszającym widoczna tam jest coś w stylu:
    Witaj [tu nazwa gracza] twój kolega [tu twoja nazwa] gra w the settlers online i chce cię zaprosić"
    a potem przy rejestracji i tak kolega sam se wybiera login do uplaya i nick do gry. Tylko świata nie wybiera i jest automatycznie wrzucany na ten co zapraszający gra.

Serwer
    Nowy Świat
    dziękuję za odpowiedź juz wszystko jasne

Uprawnienia umieszczania postów