Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Konkurs Fair-Play

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Lightbulb Konkurs Fair-Play

Witajcie.
    Chciałbym się z wami podzielić swoim porannym pomysłem, który zrealizowałem z lekkimi poślizgami w ciągu dnia.

Wszystko rozpoczęło się niewinnie od drobnej pomyłki. Wystawiając ofertę na kantorze odwrotnie wrzuciłem pisanki i mieczyki. Jak tylko wystawiłem ofertę i zobaczyłem w zakładce handlu, że oferuje 400 pisanek za 40 mieczyków, rzuciłem się anulować... Ale wtedy naszła mnie myśl... Ciekawe czy w Settlersach jest miejsce na Fair-Play... I tak narodził się pomysł mojego "Konkursu Fair-Play".

Postanowiłem sobie że cześć pisanek, które udało mi się zdobyć, czy to handlując, czy też robiąc misje przeznaczę na prezenty dla graczy dla których fair-play to nie tylko dziwne stwierdzenie brzmiące z deka z angielska xD.

Swoją pomyloną ofertę zostawiłem na całe 10 minut. 400 pisanek za 40 brązowych mieczyków, każdy rozsądny gracz zauważy, że to albo pomyłka - zwykły czeski błąd, albo naiwność i niewiedza młodego gracza. Co zrobi w związku z tym przeciętny gracz Słonecznego Grodu? Oto jest pytanie...

Swój pomysł w związku z pewnymi brakami w zwycięzcach konkursu przeciągnąłem na jeszcze kilka ofert. Dodałem kilka modyfikacji. Pojawiła się wśród nich oferta 400pisanek za 222monety. Inna to 400pis za 123złota itp.

Teraz czas na podsumowanie xD

W ciągu godziny przez jaki to czas był wystawione kantorowe oferty dostałem około 400 ofert od różnych graczy. Niektórzy wpisywali się nawet po kilka razy, trafiając w kolejne edycje konkursu.
    Dostałem kilkanaście/kilkadziesiąt zaproszeń od nieznajomych... więcej niż od początku serwera. Dostałem kilkanaście wiadomości z kontrpropozycjami: 50, 60, 80 mieczyków, bylebym tylko wycofał ofertę i poczekał chwilę na ich lepszą ofertę... Dostałem kilkanaście mniej przyjemnych wiadomości, żebym tylko jak najszybciej akceptował ofertę... Dostałem kilka "pogróżek".
    Niby wnioski - Panuje beznadzieja, chciwość... xD

Okazało się jednak że są.... Są gracze FAIR-PLAY.
    Dwóch graczy zwróciło Mi uwagę... że musiałem się pomylić... I że za taką ilość pisanek mogę dostać o wiele więcej... 2 na 400 to jest 0,5%. Czy to błąd pomiaru?? ... nie mnie oceniać nie jestem statystykiem. Ja będę traktował to jako światełko w tunelu... znak że Fair Play to nie tylko puste słowo.

Pozdrawiam Qnopsik

p.s.
    Najbardziej przykro mi z powodu dwojga znajomych z mojej listy, którzy uznali ze wykorzystanie znajomego jest OK, przynajmniej wiem że Gidlia się sprawdziła.

p.s.2
    Nigdzie na żadnym czacie nie reklamowałem swojego "konkursu", nigdzie i nikomu nie obiecywałem, nie oferowałem bezpośrednio, że cokolwiek sprzedam, więc od razu proszę by darować se w tym wątku pogróżki.

p.s.3
    Oprócz dwóch osób, dla których przewidziałem nagrody, i którym zaraz podeśle oferty,
    Trafił się jeszcze jeden szczęśliwiec, którego nicku nawet nie znam, który dostał nagrodę "pocieszenia" xD . Przy liczeniu ofert poprzez, ich odrzucenie xD raz mi nie wyszło xD
    Jak to mówią o pisankach "łatwo przyszło łatwo poszło", przynajmniej te 200monetek dostałem w zamian xD

Osadnik Awatar Strychnine
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ojejku.

Początkujący Osadnik Awatar xcv123
    Serwer
    Słoneczny Gród
    wystawiasz fikcyjne oferty w handlu i bawisz się w jakieś gry...????
    to jest chore!!!

Osadnik Awatar Strychnine
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Dokladnie, ZBANOWAC GO. Oszust jeden.

deSade
    No tak, bo przecież zdrowe jest żerowanie na cudzej niewiedzy czy naiwności...

Osadnik Awatar Dondarrion
    Serwer
    Czarci Gaj
    No i się zaczęło

Osadnik Awatar Bluznierca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja tez sie bawie czasami na handlu. I tak np wczoraj dla testu/zobaczenia co sie stanie wystawilem 100 monet>100 pisanek. Jasne ze nikt nie przystal na taka oferte, ale dostalem mnostwo zaproszen do znajomych. Ciekawe ilu z nich wyslalo zaproszenie z zamiarem zrobienia lustra? Lustra ktore mogloby "przejsc" bo raz ze cyfra ta sama po obu stronach, dwa ze i kolor towaru ten sam.
    Obligatoryjnie nie przyjmuje nieznajomych do znajomych (z malymi wyjatkami niezwykle rzadko) wiec nie dalem nawet szansy nikomu na sprobowanie myku, ale nie mam watpliwosci ze chcili zostac znajomymi nie dlatego ze jestem taaaaki faaaajny ale dlatego ze moze sie bedzie mnie dalo wydymac.
    Nie swietuje w swieta z tego samego powodu z ktorego nie swietuje w dzien premiery "Gwiezdnych Wojen". Choc w tych drugich jest wiecej prawdy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Sandman Ty oszuście!!!!

Początkujący Osadnik Awatar SirMaslab
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Najłatwiej się dorobić na oszustwie niż na ciężkiej pracy, takie osoby to nic innego jak hieny pożywające się padlina.

Pozdrawiam wszystkich uczciwych graczy.

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Qnopsik widzę, że się nie znasz na tej grze. To co zrobiłeś to proste blokowanie towaru, a co za tym idzie zwiększanie jego wartości poprzez zmniejszenie konkurencji na rynku

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów