Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Handel

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Handel

1. Przed wysłaniem oferty powinno być jakieś potwierdzenie, dziś przez przypadek kliknąłem jakąś głupią ofertę i straciłem 500 golda...
    2. Jeśli pt. 1, jest niewykonalny to jakaś anulacja wysłanej oferty do sprzedającego powinna być, bo widzę że odwrotu niema.
    3. I wg. nie powinna być pobierana żadna ówczesna opłata za kliknięcie "wyślij oferte handlową"...

mateuszek908
    słuchaj ale kliknąłes czyli za akceptowałeś oferte to teraZ musisz się skontaktować z graczem i z nim o ty pogadać

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez mateuszek908 Zobacz posta
    słuchaj ale kliknąłes czyli za akceptowałeś oferte to teraZ musisz się skontaktować z graczem i z nim o ty pogadać
    a Skąd mam wiedzieć od kogo i co kupilem ? jeszcze nie zaakceptował...

Odkrywca Awatar zylaja
    Serwer
    Nowa Ziemia
    1. mogloby byc. w niczym by to nie przeszkadzalo
    2. jesli wysylasz oferte to automatycznie sie na nia godzisz
    3. placisz 200 marmura to sa one zarezerwowane na ta tranzakcje. bo za 1 min mozesz juz nie miec wystarczajacej ilosci marmura i co wtedy ?

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Mormondia Zobacz posta
    1. Przed wysłaniem oferty powinno być jakieś potwierdzenie, dziś przez przypadek kliknąłem jakąś głupią ofertę i straciłem 500 golda...
    2. Jeśli pt. 1, jest niewykonalny to jakaś anulacja wysłanej oferty do sprzedającego powinna być, bo widzę że odwrotu niema.
    3. I wg. nie powinna być pobierana żadna ówczesna opłata za kliknięcie "wyślij oferte handlową"...
    Punkty 1 i 2 popieram w całości. Też uważam że powinno być jakieś dodatkowe zabezpieczenie i możliwość anulacji nie zaakceptowanej oferty, tym bardziej że obecnie występuje nierówność stron. Sprzedający może odrzucić wszystkie oferty jeśli popełnił błąd, kupujący nie ma takiej możliwości.
    Można by też zrobić jakieś zabezpieczenie- jeżeli nie chcę ich sprzedawać to blokuję je w magazynie w ten sposób przez pomyłkę nie sprzedam czegoś czego nie chcę.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Mormondia Zobacz posta
    Dla ścisłości. Nie da się stracić 500 golda głupim kliknięciem bo maks na handlu to 400 jednostek
    Co do propozycji to zgadzam się, że kliknięcie [Wyślij ofertę handlową] powinno wymagać potwierdzenia i skutkować wiadomością na jaką ofertę odpowiedzieliśmy.
    Pozdrawiam
    Paul_Raven

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Literowka oczywiscie 400 gold.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie wiem czy ktoś już pisał o tym, ale przydało by się ręczne wpisywanie wartości przy handlu. Denerwujące jest jak trzeba wysłać 10 ofert bo inaczej nie sprzeda się towaru. To samo można by wprowadzić w koszarach.

Początkujący Osadnik Awatar FxPL
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Popieram kolegę. Nie głupi pomysł wpisywać wartości ręcznie. Byłbym również za tym aby zwiększyć limit jednostek z 400 na 500 lub nawet i 1000. To raz. Dwa: Wygodne też by było dodanie opcji w handlu typu "wyszukiwarki". Szukam np. rudy żelaza i zanim ją znajdę to może przez ten czas ktoś ją wysprzedać lub oferta będzie już po prostu nie ważna. Trzy: Po najechaniu na transakcję, mógłby widnieć np. czas, który informowałby ile zostało do końca oferty (tak jak np. się dzieje po najechaniu paska produkcji w każdym budynku).

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez FxPL Zobacz posta
    Popieram kolegę. Nie głupi pomysł wpisywać wartości ręcznie. Byłbym również za tym aby zwiększyć limit jednostek z 400 na 500 lub nawet i 1000. To raz. Dwa: Wygodne też by było dodanie opcji w handlu typu "wyszukiwarki". Szukam np. rudy żelaza i zanim ją znajdę to może przez ten czas ktoś ją wysprzedać lub oferta będzie już po prostu nie ważna. Trzy: Po najechaniu na transakcję, mógłby widnieć np. czas, który informowałby ile zostało do końca oferty (tak jak np. się dzieje po najechaniu paska produkcji w każdym budynku).
    To wszysko bd juz niebawem

Uprawnienia umieszczania postów