Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Doświadczony odkrywca

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Doświadczony odkrywca

Moim, skromnym zdaniem odkrywca za pisanki to kiszka. Zakładając teoretycznie zakup pisanek za klejnoty, koszt doświadczonego odkrywcy to 1252* klejnoty. Koszt Tubylczego odkrywcy to 995 klejnotów - w takim przypadku różnica w cenie to niemal 30%. Przy tym założeniu Doświadczony odkrywca powinien być lepszy (szybszy?) od Tubylczego, który jest lepszy o 50% od zwykłego.

Pomińmy jednak kwestię kosztów a weźmy po prostu kwestię zwykłej, ludzkiej logiki. Za przykład weźmy sytuację z generałem. Zwykły generał, to zwykły generał Następnie jest Doświadczony generał, który od zwykłego szybciej się regeneruje. Nad nimi jednak góruje Weteran, który nie dość, że się szybciej regeneruje, to jeszcze szybciej się przemieszcza i może zabrać ze sobą więcej jednostek. Mamy więc tutaj generałów: zwykłego, lepszego i najlepszego. Wszystko klarowne i logicznie z siebie wynikające.

Czemu zatem nie można było zrobić tego samego z odkrywcami? W przypadku odkrywców mamy: zwykłego, lepszego i... takiego samego jak lepszy. Po co było tworzyć nową jednostkę dla samej nazwy i wyglądu nie dającej kompletnie nic, no może prócz zwiększeniem limitu o 1, ale w tym przypadku sądzę, że jest to dla większości graczy nieistotny bonus, jakoś nie chce mi się wierzyć w to, że 99% graczy ma wykorzystany limit odkrywców.

Kończąc wywód chciałbym spytać - Czy analogicznie do sytuacji z generałami, nie można było zrobić Doświadczonego Odkrywcę np. o 25% szybszym od Tubylczego? A może ze względu na "doświadczenie" i wiek (sądząc po awatarze) powinien być nie tyle szybszy co dający jakiś bonusowy procent do znalezisk? Skoro stworzyliście nową jednostkę dajcie jej nowe "funkcje".

* jeśli 300 pisanek kosztuje 895 klejnotów, cena jednej pisanki wynosi ~2,98, pomnożenie tego przez 420 pisanek potrzebnych do zakupu Doświadczonego odkrywcy daje nam sumę 1252 klejnotów.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    generał ma 2 właściwości: pojemność oraz prędkość i tu można było manipulować, natomiast jakby Doświadczony szukał tak jak napisałeś to chyba by było za łatwo, szukanie przygód by sie skróciło z 24h do 6h, to by wpłynęło na rozgrywkę, pojawiło by się masa surowców z przygód. Tubylczy zwiadowca kosztuje klejnoty, które nie każdy chce kupować za $$ a uzbieranie ich za logowania to kilka miesięcy gry. Pisanki każdy może w bardzo łatwy sposób zdobyć i pozwolić sobie na tego zwiadowce.

Bez zakupu koszy pisanek za klejnoty mało kto będzie mógł sobie pozwolić na więcej niż odkrywca + jakas ozdoba/doładowanie złoża.

Nie każdy wszystko przelicza na klejnoty
    Ostatnio edytowane przez set2g ; 13.04.2012 o 11:43

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ale ja nie pisałem, że Doświadczony Odkrywca powinien szukać 50% szybciej od tubylczego. Pisałem o 25%, ale np. 10% to też coś, prawda?

Uprawnienia umieszczania postów