Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: System handlu.

Początkujący Osadnik Awatar Zabaq
    Serwer
    Czarci Gaj

System handlu.

Witam,

W związku z dość częstymi doniesieniami o oszustwach "handlowych" na graczach niedoświadczonych przez tych doświadczonych, wpadłem na taki pomysł.
    System składania ofert mógłby być bardziej otwarty, w którym to między użytkownikami można byłoby wymieniać większe ilości surowców, bez obawy o oszustwo.
    Mianowicie, ja (klient) składam ofertę przykładowo na 750 rudy miedzi i proponuję za to 250 złotych monet. Oczywiście wiemy, że wymaga to wykonania dwa razy transakcji. Dobrze byłoby, zrobić tzw. "księgę transakcji" (pojęcie wymyślone), w której to byłyby księgowane wymiany/sprzedaże i każdy składający i odbierający musiałby się z takiej oferty wywiązać. Myślę, że pomogło by to wyeliminować doniesienia o oszustwach.

Pozdrawiam,
    Zabaq.
    Ostatnio edytowane przez Zabaq ; 10.04.2012 o 17:45

Początkujący Osadnik Awatar BlueSoul
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Problem został by rozwiązany, jeżeli zostanie zniesiony limit surowców którymi można handlować.

Uprawnienia umieszczania postów